Hoofddorp blijft in race 2e periode na zege op Abcoude

In de zondag tweede klasse B blijft SV Hoofddorp in de race voor het winnen van de tweede periode. De ploeg van Jimmy Simons won de lastige uitwedstrijd bij Abcoude met 2-3. Danny Hendriks maakte twee doelpunten voor de ploeg uit Hoofddorp.

Het wil dit seizoen niet echt lukken met Abcoude. De ploeg komt elke wedstrijd nauwelijks aan goed voetballen toe. Er wordt slecht gecombineerd. Spelers weten elkaar maar moeilijk te vinden. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat trainer Rini van Roon met zijn team  elke keer in een andere samenstelling moet voetballen.

Ook vandaag is Hoofddorp de betere ploeg. Abcoude loopt zeker het eerste half uur van de wedstrijd eigenlijk alleen maar achter de feiten aan. Na een kwartier kunnen de bezoekers al op voorsprong komen. Een hard schot van Sven Berndsen belandt echter in de handen van doelman Jeffrey IJmker van Abcoude.

Fabian van de Bunt op weg naar de bal

Na een half uur spelen krijgt Abcoude iets meer aanvallende aspiraties. En in de 33e minuut komt de thuisploeg tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. Een hard schot van Martijn Groen laat de keeper van Hoofddorp kansloos. Erg lang kan Abcoude niet van die voorsprong genieten, want drie minuten later is de stand alweer gelijk.

Het begint op de rechterkant met een overtreding op verdediger Terence Koswal van Abcoude. De overigens goed leidende scheidsrechter Van Leeuwen ziet dat niet. Hoofddorp kan dus door met de aanval. Een kluts voor het doel van de thuisploeg. De bal komt uiteindelijk voor de voeten van Sven Berndsen en die schiet Hoofddorp naast Abcoude (1-1). Met deze stand beginnen beide ploegen aan de thee.

Hoofddorp begint aan de tweede helft zoals het de eerste helft is geëindigd. De ploeg zet druk op het doel van Abcoude. En Abcoude krijgt de bal ook elke keer maar moeilijk weg en kan de bal ook niet goed in de ploeg houden. In de 61e minuut gaat het dan ook mis. Er wordt onzorgvuldig uitverdedigd. Hoofddorp maakt daar slim gebruik van en komt via een scherpe inzet van Danny Hendriks op een 1-2 voorsprong.

Jorn van de Heuvel in duel

De aanvallen op het doel van Hoofddorp zijn spaarzaam. In de 64e minuut een toevallige boogbal van verdediger Germaine Paulina die het de keeper van Hoofddorp nog even lastig maakt. In diezelfde minuut wisselt Abcoude. Loek Schings en Coen Kromhout ruimen het veld voor Emanuelson Duku en Michael Amoafo. Deze laatste komt terug van een lange blessure. Deze wissels geven Abcoude aanvallend meer impulsen.

Toch is het Hoofddorp dat de voorsprong in de 72e minuut vergroot. Een blunder in de verdediging van Abcoude zorgt ervoor dat Danny Hendriks zijn tweede goal van de dag kan maken (1-3). Abcoude laat het er niet bij zitten en zet meer druk richting het doel van Hoofddorp. In de 75e minuut een schot van Gio Leeflang. In de rebound komt de bal op de rechterkant terecht bij Michael Amoafo, Die bedenkt zich geen moment en haakt uit. Zijn schot gaat via de lat over de achterlijn.

Kopduel Martijn Groen

Vijf minuten later verkleint Abcoude dan toch de achterstand. Emanuelson Duku krijgt de bal in de diepte aangespeeld en kan die goed meenemen richting doel van Hoofddorp. Zijn inzet is zuiver en laat de keeper kansloos (2-3). In de laatste minuten zijn er nog mogelijkheden voor beide ploegen, maar aan de stand verandert niets meer. Hoofddorp neemt drie punten mee en is daardoor medekoploper in de tweede klasse B geworden. Abcoude moet zich zo langzamerhand zorgen gaan maken.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B