Hoofddorp brengt Donovan en Vincent Partosoebroto weer samen

Donovan en Vincent Partosoebroto keren na vijf jaar weer terug bij Hoofddorp. De tweeling wordt na één seizoen gescheiden te zijn geweest weer herenigd bij de zondag tweedeklasser, waar ze hun jeugd doorliepen. De 27-jarige doelman en verdediger zijn de eerste twee aanwinsten voor de Hoofddorpers.

Samen besloten ze terug te gaan naar Hoofddorp en samen hadden ze ook een gesprek met de clubleiding. “Ik ben weggegaan omdat ik niet door één deur kon met de trainer (Jimmy Simons, red.) en nu hij weggaat, was terugkeren weer een optie”, zegt Donovan, die halverwege dit seizoen vanwege zijn werk noodgedwongen moest stoppen bij Legmeervogels. “Ik had het prima naar mijn zin, maar ik moest te vaak trainingen afzeggen. Dat kan niet in een eerste elftal. Ik woon in Hoofddorp en kan nu gewoon weer op de fiets naar de voetbalclub en ze trainen twee in plaats van drie keer in de week. Dat scheelt ook een hoop.”

Foto Thomas Vegter | Vincent Partosoebroto

Vincent besloot uit zichzelf verder te kijken. “Na vier jaar Overbos was de koek een beetje op. De resultaten van dit seizoen spelen niet mee, want we wisten dat ons een heel moeilijk seizoen te wachten stond. Heel veel spelers van de huidige groep stoppen of vertrekken en de assistent trainer (Raymond van der Kleij, red.) gaat naar Hoofddorp toe. Hij vroeg wat mijn plannen waren. Bij Hoofddorp kan ik met een aantal vrienden uit de jeugd voetballen en het is leuk dat ik weer met mijn broer samen ga spelen.”

De twee weten niet wat hun precies te wachten zal staan op Sportpark De IJvelden. Vincent: “Ik hoorde dat de club met een aantal echte Hoofddorpse jongens terug naar de basis wil en daarmee kijken of ze naar de eerste klasse kunnen promoveren. Ze hikken er al jaren tegenaan, het moet een keer gebeuren.” Wanneer ze dat lukt, komt het voor Donovan op bekend terrein in de zondag eerste klasse. “Het zou mooi zijn als Hoofddorp dat stapje kan maken. De eerste klasse is een wereld van verschil, maar wel erg leuk.”

Naast de komst van de gebroeders Partosoebroto heeft Hoofddorp zich ook versterkt met Olaf Schell en Marvin Headley. Het tweetal komt over van tweededivisionist VVSB.

Foto boven: José Mol | Donovan Partosoebroto

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)