Home / Algemeen / Hoofddorp brengt Weesp nog verder in de problemen

Hoofddorp brengt Weesp nog verder in de problemen

In de zondag tweede klasse B heeft Hoofddorp het op de laatste plaats staande FC Weesp nog verder in de problemen gedrukt. De ploeg van Jimmy Simons won in Weesp met 0-2 en neemt langzamerhand afstand van de onderste plaatsten.

Hoofddorp klimt door de zege naar de elfde plaats terwijl Weesp nog steeds alleen op onderaan bungelt. Weesp-trainer Mario Rijnsburger: “We hebben terecht verloren vandaag. Het is duidelijk dat we het moeilijk hebben. Zo langzamerhand begint het mentaal ook wel een probleem te worden. Al zie ik het allemaal wel positief in. We hebben afgelopen donderdag uitgebreid met elkaar gesproken en we zien het zeker nog zitten. We krijgen wel een zwaar programma de komende weken, maar we moeten nu wel punten gaan pakken.”

Foto Herman Hermsen: Jan Zier voorkomt een vlugge achterstand voor Hoofddorp
Foto Herman Hermsen: Jan Zier voorkomt een vlugge achterstand voor Hoofddorp

Al na twee minuten had Weesp op voorsprong kunnen staan, maar een vrije trap van Kick van Aalst werd op prachtige wijze door Hoofddorp-doelman Jan Ziere uit de kruising getikt.  Vanaf dat moment stapelen de kansen voor Hoofddorp zich op. Hoofddorp-trainer Jimmy Simons: “Vooral via de buitenkanten waren we heel gevaarlijk. Jasper de Bie gaat drie keer goed door en dat moeten gewoon doelpunten opleveren. We hebben echt te veel kansen laten liggen.”

Het is uiteindelijk een eigen doelpunt van Weesp dat de wedstrijd openbreekt. Een harde voorzet van De Bie wordt door Niels Irik achter zijn eigen doelman gewerkt (0-1). Hoofddorp blijft kansen creëren, maar slaagt er voor rust niet meer om te scoren.

Foto Herman Hermsen

Na de hervatting verandert het spelbeeld. Weesp gaat steeds meer dicteren en zet de defensie van Hoofddorp onder druk. Simons: “Daardoor geven ze ook veel ruimte weg. Bijna elke aanval van ons resulteerde in een kans.” Door die ruimt wordt het na een uur spelen 0-2. De spits stoomt op vanaf de middenlijn en waar de verdedigers van Weesp er voor kiezen om de buitenspelers in de gaten te houden gaat Akkabi voor eigen succes. In twee instanties weet hij uiteindelijk te scoren (0-2).

Rijnsburger: “We moeten daarna wat forceren en de nodige risico’s nemen. Natuurlijk krijgt Hoofddorp dan een hoop ruimt in de counter. Door de stand konden zij net wat meer brengen in die fase.”

Foto Herman Hermsen

Hoofddorp verzuimt het duel vervolgens te beslissen, maar blijft ook eenvoudig overeind. De ploeg van Simons heeft nu acht punten en klimt twee plaatsen op de ranglijst. Simons: “Dit zijn belangrijke punten. Naar boven kijken doe ik voorlopig nog niet. Laten we eerst nog maar eens wat ,eer punten gaan pakken en gezien het zwaar programma zal dat nog best lastig worden.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B

Foto’s Herman Hermsen

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)