Hoofddorp buigt achterstand om en verslaat Blauw Wit

Hoofddorp heeft in de tweede klasse Blauw Wit verslagen. De bezoekers uit Amsterdam speelden een prima eerste helft en kwamen vlak na rust op voorsprong. Een aantal minuten later boog Hoofddorp de achterstand binnen tien minuten om in een voorsprong.  Doordat Blauw Wit niet meer wist te scoren eindigde het duel in een 2-1 overwinning voor het elftal van Jimmy Simons.

Blauw Wit begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg ook veel mogelijkheden in de eerste helft. Blauw Wit coach Ron van Niekerk: “Mijn elftal speelde vanuit een goede organisatie, Hoofddorp kwam er in de eerste helft niet aan te pas. Ook kregen we een aantal goede kansen, helaas wisten we deze niet te benutten. Vlak na rust komen we via Adil Jamal op voorsprong en leek er niks aan de hand. Helaas geven we de wedstrijd binnen tien minuten weg doordat onze goede organisatie even weg was.”

Hoofddorp boog de achterstand in de tweede helft dus snel om naar een voorsprong. Hoofddorp coach Jimmy Simons: “Wanneer wij wel het balletje konden laten lopen, zag je dat wij de betere ploeg waren. In de 56e minuut lukte dat heel goed met een combinatie door het centrum. Nick de Jong stuurde Sven Berntzen weg en hij zorgde voor de gelijkmaker: 1-1. In de 66e minuut wisselde ik twee spelers. Een van hen, Necmettin Imac gaf de voorzet waaruit Nick de Jong 2-1 scoorde.”

Van Niekerk was, ondanks de nederlaag, wel tevreden over het spel van Blauw Wit.” Wij hebben goed gespeeld waarbij onze organisatie prima was. Alleen vergeten we onze kansen te benutten en dat heeft ons uiteindelijk opgebroken. Maar het spel van mijn elftal geeft zeker vertrouwen voor de toekomst.”

Jimmy Simons had gehoopt op een ruime uitslag tegen Blauw Wit Amsterdam. “Maar dan moet het vanaf de aftrap wel meteen lekker lopen. En dat was vandaag jammer genoeg niet het geval. Blauw Wit speelt voor ons een vervelend spelletje en zelf zaten we eerlijk gezegd ook niet zo lekker in de wedstrijd. Maar ja, als je mindere wedstrijden wel weet te winnen, dan doe je het uiteindelijk toch gewoon goed.”

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)