Home / Algemeen / Hoofddorp deelt dreun uit aan AGB

Hoofddorp deelt dreun uit aan AGB

De spanning in de zondag tweede klasse B is weer helemaal terug na een nieuwe nederlaag van AGB. Doordat de formatie van Senel Cebar op bezoek bij Hoofddorp met 2-1 verloor komt Hoofddorp op vier punten van de koploper uit Amsterdam. En zo is de ruime voorsprong van de Amsterdammers als sneeuw voor de zon verdwenen.

Dat AGB in de hoek zit waar de klappen vallen werd zondagmiddag nog maar eens onderstreept. De koploper uit Amsterdam zag Cihan Kambur na tien minuten geblesseerd uitvallen. Tot overmaat van ramp zette Ivar Lammers Hoofddorp kort daarop met een wereldgoal op een 1-0 voorsprong. De middenvelder schoot vanaf een flinke afstand raak.

Het paste naadloos in de negatieve spiraal waarin AGB zit. Tot enkele weken terug leek deze wedstrijd op voorhand niet spannend, maar doordat AGB in de laatste vijf competitieduels slechts één zege boekte, kwam Hoofddorp vorige week tot op zeven punten van de Amsterdammers. Na de 1-0 bleven de Hoofddorpers sterker en mocht AGB zich in de handen knijpen dat keeper Mitchel Vincken enkele keren op de goede plek stond.

Pas na een half uur kreeg AGB de eerste mogelijkheid, maar een kopbal van Lesley van Dams was niet krachtig genoeg. Het luidde wel een iets betere fase van de formatie van trainer Senal Cebar in, maar het was Hoofddorp dat scoorde. Lars van Rijn profiteerde in de blessuretijd van de eerste helft optimaal van matig verdedigen aan de kant van AGB en schoot raak in de verre hoek: 2-0.

In het tweede bedrijf ging de ploeg van Cebar gretig op zoek naar de aansluitingstreffer, maar grote kansen bleven in eerste instantie uit. Tot aan de zestigste minuut toen een inzet van Sergio Comvalius van de lijn werd gehaald. De middenvelder van AGB haalde na 77 minuten alsnog zijn gram. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij raak via de binnenkant van de paal. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-1.

“In de eerste helft hebben we niets laten zien. Pas in het tweede bedrijf gingen we voetballen en dat is iets waar ik teleurgesteld over ben”, zei AGB-trainer Cebar, die zijn ploeg in het tweede bedrijf veelvuldig zag voetballen op de helft van de tegenstander.

Hoofddorp-coach Jimmy Simons stapte met een veel beter gevoel van het veld. “Ik ben bijzonder trots op mijn ploeg. In het tweede bedrijf zakten wij iets meer in, maar AGB moest komen. Dus dan is dat niet gek. Daarentegen hadden wij wel beter gebruik moeten maken van de ruimtes achterin bij AGB.” Met een eventueel kampioenschap is Simons niet bezig. “We zien het wel.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s Minke Wiggerink

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB
Send this to a friend