Home / Algemeen / Hoofddorp doet goede zaken tegen KDO

Hoofddorp doet goede zaken tegen KDO

Hoofddorp staat met één been in de volgende ronde van de nacompetitie voor lijfsbehoud in de zondag tweede klasse. De ploeg van Jimmy Simons won op bezoek bij derdeklasser KDO met 2-0 en deed daarmee goede zaken. De gasten waren beter en lieten duidelijk zien in de tweede klasse te willen blijven.

Hoofddorp begon de wedstrijd met veel druk op KDO. Dit leverde een overwicht op voor Hoofddorp, maar het was KDO dat op voorsprong leek te komen. Maurice Bartels schoot een vrije trap van zo’n dertig meter in één keer in het doel, maar de vrije trap moest indirect worden genomen. Zodoende werd de treffer van de thuisploeg afgekeurd.

KDO - Hoofddorp

Nog geen twee minuten later wist Hoofddorp het overwicht in een voorsprong om te zetten. Van vijf meter kon Jelmer de Winter binnen tikken (0-1). Dit echter tot onvrede van KDO-trainer Raymond de Jong, die verhaal ging halen bij de scheidsrechter. Het leverde alleen niks op, slechts de vroege voorsprong voor Hoofddorp. Na de 0-1 had Hoofddorp meer moeite met de grasmat dan met KDO. Kleine individuele foutjes aan de kant van de gasten gaven KDO ook nog kleine kansen, maar Hoofddorp wist na twintig minuten de voorsprong uit te breiden. Jasper de Bie werd de diepte ingestuurd en schoot één-op-één met KDO-doelman Peter Onderwater de bal simpel binnen: 0-2.

KDO - Hoofddorp

In de tweede helft kon Ibrahim Akkabi Hoofddorp gelijk op een comfortabele 0-3 schieten, maar na een mooie solo in het strafschopgebied wilde hij nóg een KDO-verdediger teveel passeren. De bal werd uiteindelijk weggewerkt en KDO bleef in leven. De thuisploeg creëerde meer kansen en maakte het Hoofddorp moeilijker. Beide ploegen kregen nog kleine mogelijkheden om de score nog te veranderen, maar zonder doelpunten. Tien minuten voor tijd kreeg KDO de grootste kans van de tweede helft. Kruit wist zich uit het zicht van de Hoofddorpse verdediging te onttrekken, kon helemaal vrij op doelman Edwin Pieters aflopen, maar besloot vroegtijdig te schieten. De bal ging niet in het doel en zo bleef het 0-2 in De Kwakel.

Na een matige tweede helft bleef dit ook eindstand. Hoofddorp heeft met een 0-2 overwinning bij KDO goede zaken gedaan. Volgende week kan Hoofddorp het in eigen huis afmaken en de finale van de nacompetitie bereiken. Als dat lukt, dan zal het AGB of VVZA treffen.

Verslag: Rob Wiggerink
Foto’s: Minkes Models

Send this to a friend