Hoofddorp doet goede zaken

SV Hoofddorp heeft in een rechtstreeks duel afstand genomen van FC Weesp in de strijd om de derde periode. In Hoofddorp werd het 2-1 voor de ploeg van Stefan Teeken. Zijn ploeg blijft nu zonder puntverlies in de laatste periode. Weesp maakt even pas op de plaats.

In een meer dan spannend dan goed duel kwamen de gasten al snel op 0-1 voorsprong door een doelpunt van Buddy Buddenberg. Doelman Arno Copier stopte na een half uur spelen een strafschop van Nick de Jong. Teeken: “Hij is niet de nummer  één op de lijst maar pakte toch de bal en miste”.

De druk van de Hoofddorp-aanvallers nam steeds meer toe. Toen Rogier van Nes namens Weesp  met een zware blessure het veld moest verlaten kwam de ploeg van Teeken nog voor het rustsignaal op gelijke hoogte.  Een van richting veranderd schot van Vincent Partosoebroto verdween achter Copier.  1-1 Was ook de russtand.

In de tweede helft waren beide teams op zoek naar een voorspong. Kansen kwam er ook. Hoofddorp speelde met veel meer beleving dan in de eerste helft en probeerde zo te voorkomen dat het voor de tweede maal in een seizoen van Weesp zou verliezen. De winnende treffer kwam van Dave Boerrigter. Nick de Jong veroverde de bal  door vol overgave een sliding in te zetten. Zijn voorzet werd uiteindelijk, in twee instanties,  afgerond door Boerrigter.

Hoofddorp is nu alleen koploper in de derde periode maar prijs is nog lang niet binnen. Komend weekend gaat de ploeg van Teeken op bezoek bij koploper Magreb’90. Teeken: “Eens kijken of we daar bonuspunten kunnen pakken”.

Foto: website SV Hoofddorp

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)