Hoofddorp door eigen fouten onderuit tegen Kampong

In de zondag tweede klasse B heeft Hoofddorp een voorsprong uit handen gegeven tegen Kampong. In een niet al te beste wedstrijd verloor de ploeg van Jimmy Simons op eigen veld uiteindelijk met 1-2, waardoor Hoofddorp nog altijd op het eerste punt dit seizoen moet wachten.

Al na één minuut kreeg Hoofddorp een gigantische kans om op voorsprong te komen. Imre Jansen verloor voor zijn eigen zestienmeter de bal aan Revelinio Vermeer. Vermeer kon één op één doorlopen op de keeper van Kampong, maar die wist de bal nog net met zijn voet uit het doel te tikken. Het eerste kwartier domineerde Hoofddorp en kreeg het een aantal honderd procent kansen. Alleen wisten de spitsen van Hoofddorp het doel niet te vinden.

Hoofddorp - Kampong

Na zo’n half uur kreeg Kampong de eerste grote kans op een doelpunt, maar Keeper Jan Ziere wist zijn doel de eerste helft schoon te houden. In de tweede helft kwam Hoofddorp snel op voorsprong. Verdediger Jeffrey Hoefkens liep met de bal naar het strafschopgebied van Kampong. Na een paar mislukte doelpogingen kwam de bal voor de vrijstaande Soufyan Saidi, die eenvoudig de 1-0 binnen schoof.

Hoofddorp kon maar een kwartiertje van zijn voorsprong genieten. Kampong-middenvelder Daan van der Ster ontweek de verdediging van de thuisploeg en oog-in-oog met doelman Jan Ziere zorgde hij voor de gelijkmaker. Hoofddorp opende gelijk de tegenaanval en Kobina Plange wist het net aan de andere kant snel te vinden. Helaas voor hem werd het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Vlak voor tijd kwam Kampong wel op voorsprong. Uit een corner wist Imre Jansen zich van zijn directe tegenstander te ontdoen en vrij in te koppen. Ziere zat nog aan de bal, maar kon de 1-2 niet voorkomen.

Hoofddorp - Kampong

De thuisploeg probeerde met een laatste offensief de gelijkmaker nog te forceren, maar de verdediging van Kampong hield stand. Zo verspeelde Hoofddorp punten door een voorsprong uit handen te geven. De ploeg van Jimmy Simons staat nog puntloos onderaan in de zondag tweede klasse B.

Verslag: Rob Wiggerink
Foto’s: Ton Hofstra

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)