Hoofddorp door te weinig scorend vermogen naar nacompetitie

In de zondag tweede klasse B moet Hoofddorp via de nacompetitie lijfsbehoud zien veilig te stellen. De ploeg had nog een kleine kans om de nacompetitie te ontlopen, maar was daarbij wel afhankelijk van Kampong, dat niet mocht winnen. Hoofddorp speelde met 1-1 gelijk tegen Quick 1890 en zag Kampong met 2-0 winnen, waardoor de ploeg van Jimmy Simons veroordeeld is tot de nacompetitie.

Hoofddorp wilde zijn kansen zo groot mogelijk maken door zelf te winnen van Quick 1890. Gebrand om te winnen begon Hoofddorp aan de wedstrijd. De thuisploeg bleef de hele wedstrijd vol druk zetten op de bezoekers uit Amersfoort. Daar had Quick 1890 het erg moeilijk mee en zo beheerste Hoofddorp de wedstrijd. Alleen tot veel grote kansen kwam het in de eerste helft niet. In de veertigste minuut kreeg Quick 1890 een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Roy Ouwerkerk kreeg de bal langs de muur en passeerde doelman Edwin Pieterse, die er net niet bij kon komen. Geheel tegen de verhouding in hadden de Amersfoorters een 0-1 voorsprong bij de rust.

Hoofddorp - Quick 1890

Na rust voerde Hoofddorp de druk op. Dit leidde direct tot een grote kans van Kobina Plange. Hij werd goed de diepte in gestuurd en kon alleen op keeper Jan Willem van Beekhoven af. Na een mooie actie omspeelde hij keeper, maar in plaats van hem rustig in het doel te schieten, schoot Plange de bal over het doel heen.

Hoofddorp kreeg in de tweede helft veel kansen om te scoren. Het duurde tot aan de zeventigste minuut voor dat de bal er daadwerkelijk in lag. Na een hoge bal in de zestien meter wist Ibrahim Akkabi het luchtduel te winnen van zijn tegenstander en de bal klaar te leggen voor Jelmer de Winter. De Winter hoefde hierdoor de bal alleen nog maar van dichtbij in te tikken en de 1-1 op het scorebord te zetten.

Na de gelijkmaker bleef Hoofddorp de sterkste op het eigen veld, maar tot scoren kwamen ze niet meer. Niet dat ze de kansen niet kregen, want die waren er in overvloed. Het schortte de ploeg alleen in het afmaken van de kansen. Zo eindigde de wedstrijd in 1-1 en met de overwinning van Kampong kan Hoofddorp zich nu opmaken voor nog maximaal vier wedstrijden voor behoud van een plaats in de tweede klasse.

Hoofddorp-trainer Jimmy Simons was na afloop van de wedstrijd wel tevreden over zijn ploeg. Simons: “We hebben goed gespeeld, alleen de kansen niet afgemaakt. Dat is het hele seizoen al het probleem en dat zie je nu ook weer terug. Ik kijk wel vol vertrouwen naar de komende wedstrijden in de nacompetitie. Het is namelijk niet dat we de kansen niet creëren om te scoren. Nu moeten we alleen misschien nog meer kansen creëren voor dat de bal wel in het doel ligt.”

Verslag: Rob Wiggerink
Foto’s: Ton Hofstra