Hoofddorp door verlies bij Abcoude nog lang niet veilig

In de zondag tweede klasse B heeft Hoofddorp bij Abcoude de kans laten liggen om het gat naar een veilig plaats op de ranglijst kleiner te maken. Abcoude heeft zich door deze overwinning wel zo goed als veilig gespeeld en is gestegen naar de vijfde plaats op de ranglijst. Op sportpark Hollandse Kade werd het 3-2 in het voordeel van Abcoude.

In het eerste kwartier van de wedstrijd waren beide ploegen erg gewaagd aan elkaar. Tot grote kansen kwamen ze niet en het voetbal speelde zich vooral op het middenveld af. Daar kwam verandering in toen Jasper de Bie langs zijn directe tegenstander wist te komen en met een voorzet op maat Kobina Plange wist te bereiken. Plange, die zich van zijn directe verdediger had ontdaan, kon vrij voor open doel de 1-0 binnen schieten. Niet veel later weet Abcoude weer op gelijke hoogte te komen door een fout van Hoofddorp keeper Danny de Bruijn. Bij een vrijetrap beoordeelt De Bruijn de bal verkeerd en springt onder de bal door. Dit geeft Tom Pouw de gelegenheid om op open doel te koppen. Vlak voor de doellijn weet Wessel Westerhof pogingen van de verdediging om de bal uit het doel te halen te niet te doen en geeft het laatste zetje: 1-1. Na de gelijkmaker weet Abcoude wat meer aan te dringen. Vooral de snelle voorhoede van Abcoude maakt het de verdedigers van Hoofddorp erg lastig. Toch kwam de grootste kans van Nick Tavenier die met zijn  vrije trap de lat weet te raken. Met een 1-1 ruststand zoeken beide teams de kleedkamers op.

Na rust begint Abcoude sterk en wil het op voorsprong komen. Dit lukt bijna door een goede aanval van Gioney Capello en Michael Amoafo. Keeper De Bruijn weet de bal met goed keeperswerk uit zijn doel te houden. Het spektakel blijf bewaard tot de laatste twintig minuten van de partij. Hoofddorp weet dan voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong te komen. Jasper de Bie wordt met een diepe bal weggestuurd. De bal lijkt te diep te zijn en een prooi voor Abcoude doelman Jeffrey Ijmker te zijn. Deze twijfelt echter en geeft Jasper de Bie een kans om op doel te schieten. Met een fraai schot weet hij de bal ver in de rechter bovenhoek te plaatsen en zo de 1-2 op het scorebord te zetten. Hoofddorp kan alleen niet lang genieten van de voorsprong. Elias Bouazzaoui weet met een prachtige vrije trap een paar minuten later weer Tom Pouw te bereiken. Dit keer weet Pouw de bal zelf over de doellijn te koppen en zo de belangrijke 2-2 te maken.

In de slotfase van de wedstrijd gebeurt veel. Vlak na de gelijkmaker moet Hoofddorp met tien man verder als Sven Wierda met rood het veld moet verlaten. Hij zou in een woordenwisseling met een Bouazzaoui een slaande beweging gemaakt hebben. Sven Wierda: “Ik wilde een speler bij mij vandaan duwen. Ik raakte alleen met mijn arm zijn gezicht, maar ik sloeg niet. Erg jammer dit.” Met een man meer weet Abcoude Hoofddorp verder en verder naar achter te drukken. Michael Antwi weet een paar minuten voor tijd de eindstand op het bord te zetten. Met een lob vanaf de zijkant weet Antwi de bal over De Bruijn heen te spelen, die in een verwoede poging de bal te redden het ding juist richting zijn eigen doel slaat.. Met een beetje geluk van de binnenkant van de paal valt de bal net binnen. Abcoude was daarom de gelukkige winnaar, hoewel een gelijkspel zeker niet misstaan had.

Door het verlies staat Hoofddorp nog vier punten achter op een veilige plaats. Met nog maar drie wedstrijden te gaan hebben ze het niet meer in eigen handen. Het enige wat Hoofddorp kan doen om de nacompetitie te ontwijken is zelf minimaal twee uit de nog drie resterende wedstrijden te winnen en dan hopen op misstappen van de concurrentie. Abcoude heeft door de overwinning het gat met de laatste nacompetitie plek aanzienlijk vergroot. Het elftal van Joey van Leijenhorst heeft acht punten voorsprong op Hoofddorp en kan zich nu gaan richten op de derde periode.

Verslag: Rob Wiggerink
Archieffoto: Minke Models.nl