Home / Algemeen / Hoofddorp door winst op Zilvermeeuwen naar veilige tiende plek

Hoofddorp door winst op Zilvermeeuwen naar veilige tiende plek

In de zondag tweede klasse B heeft Hoofddorp eindelijk de veilige tiende plaats bereikt. De ploeg van Jimmy Simons won op bezoek bij nummer vier Zilvermeeuwen knap met 1-3 en is, met nog zes wedstrijden te gaan, voor even veilig.

In een stugge wedstrijd opende Hoofddorp na zestien minuten de score. Op aangeven van Ibrahim Akkabi kon Kobina Plange van dichtbij binnen schuiven: 0-1. Lang konden de gasten niet van de voorsprong genieten, want zes minuten later kwam Zilvermeeuwen door een rake kopbal op gelijke hoogte. “Daarna speelden wij afwachtend en een beetje beducht”, zegt Simons. “We waren optisch misschien iets sterker. De goede eindpass of juiste voorzet ontbrak bij ons, maar we bleven wel geduldig.”

Ivar Lammers ziet de bal aan zich voorbij gaan - foto Peter Seijmour

De 1-1 bleef ook lang op het scorebord staan in Zaandam. Het duurde tot de 85ste minuut voordat Hoofddorp weer afstand kon nemen. Een combinatie met Ivar Lammers stelde Revelinio Vermeer in staat om de 1-2 binnen te schieten. Het verschil was gemaakt door de gasten. Zilvermeeuwen probeerde in de laatste minuten nog een gelijkmaker te forceren, maar het was Hoofddorp dat in de tegenaanval opnieuw toesloeg. Een één-tweetje met Plange werd door Lammers verzilverd met de beslissende 1-3.

IMG_8863

“Deze overwinning doet natuurlijk ontzettend goed”, aldus Simons, “maar we zijn er nog lang niet. Alle ploegen in het rechterrijtje, behalve VVA/Spartaan pakken punten. Over twee weken spelen we thuis tegen FC Weesp, een concurrent. Daarvan wonnen we uit met 0-3, maar de ploeg van nu is niet te vergelijken met het Weesp van toen.” Hoofddorp staat nu, met nog zes wedstrijden te gaan, op een veilige tiende plaats. De voorsprong op nummer elf NVC is slechts één punt.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Met dank aan Hoofddorpse Courant
Foto’s Peter Seijmour