Hoofddorp en Abcoude delen de punten

In de zondag tweede klasse B hebben Hoofddorp en Abcoude de punt gedeeld.  Na negentig minuten voetbal stond er een 2-2 eindstand op het scorebord. En daarmee mag vooral FC Abcoude tevreden zijn.

Opnieuw kon Abcoude trainer Rini van Roon niet beschikken over zijn sterkste aanvalslinie. En dat betekent dat FC Abcoude nog meer dan anders vanuit de verdediging voetbalt. Vanaf het eerste fluitsignaal is het dan ook Hoofddorp dat flink druk zet richting het doel van Abcoude. Toch is het Abcoude dat in de 5e minuut van de wedstrijd, geheel tegen de verhouding in, op een 0-1 voorsprong. Een snel uitgevoerde counter wordt succesvol afgerond door Riverio Cumberbatch.

Jeffrey IJmker stompt de bal weg

Hoofddorp is verrast door de snelle goal van Abcoude, maar laat zich niet van de wijs brengen. Het gaat door waarmee het de wedstrijd begon. Aanvallen en druk zetten op het doel van Abcoude. Dat laat wel ruimte voor Abcoude om af en toe te counteren. In de 9e minuut kan Niek Remijn van Abcoude alleen op de keeper van Hoofddorp af. Hij moet eigenlijk de 0-2 aantekenen, maar zijn inzet gaat hoog over.

In de 24e minuut krijgt Hoofddorp dan toch waar het recht op heeft. De verdediging van Abcoude wordt uit elkaar gespeeld en Sven Berndsen kan voor Hoofddorp de gelijkmaker aantekenen (1-1). Tegen het einde van de eerste helft is er nog een goede mogelijkheid voor de thuisclub om op voorsprong te komen. Vanaf de rechterkant wordt Nessie Imac aangespeeld op links. Hij wil uithalen, maar maait over de bal heen.

Foto Rob Baarda: Loek Schings (l) in duel met Wan Elfers

FC Abcoude heeft in de rust gewisseld. Loek Schings is vervangen door Gio Leeflang. Abcoude hoopt daardoor iets meer grip op het middenveld te krijgen. Maar ook in de tweede helft is het aanvankelijk Hoofddorp dat het spel dicteert. FC Abcoude komt nauwelijks aan aanvallen toe. Hoofddorp heeft af en toe teveel schijven nodig om een goede aanval op te zetten. Toch komt de thuisploeg in de 57e minuut op een verdiende voorsprong. Nick Tavenier wordt in het centrum van het zestien meter gebied van Abcoude goed aangespeeld. Hij draait om zijn as, speelt zich vrij en schiet raak voor Hoofddorp (2-1).

Kort achter elkaar wisselt FC Abcoude nog tweemaal. Riverio Cumberbatch en Germaine Paulina worden vervangen door respectievelijk Ryan Payne en Dennis Ata Ofori. Abcoude gaat ook iets beter voetballen en komt iets meer aan aanvallen toe. In de 70e minuut krijgt FC Abcoude een penalty als Martijn Groen binnen het strafschopgebied van Hoofddorp onderuit wordt gehaald. Achter de bal staat Gio Leeflang. Die schiet echter hoog over. Vier minuten later lijkt Abcoude alsnog op gelijke hoogte met Hoofddorp te komen. Een dieptepass van Gio Leeflang bereikt Martijn Groen. Zijn schot is gericht maar doelman Tim Wiering brengt redding voor Hoofddorp. In de 78e minuut van de wedstrijd komt Abcoude toch op gelijke hoogte met Hoofddorp. Ditmaal is Martijn Groen wel succesvol (2-2).

Foto Rob Baarda: Paulina (l) in duel met De Jong

De laatste tien minuten van de wedstrijd zijn het leukst om naar te kijken. Het spel gaat nu over en weer. In de 80e minuut een hard schot van Sven Berndsen op het doel van Abcoude, maar keeper Jeffrey IJmker is alert. In de 83e minuut onderschept  Niek Remijn de bal uitstekend op het middenveld. Hij kan richting doel van Hoofddorp, maar schiet hard over. Twee minuten voor tijd kan Hoofddorp de wedstrijd beslissen. Een hard schot van Dave Vos belandt op de paal. Abcoude komt met de schrik vrij. In de blessure nogmaals een mogelijkheid voor Hoofddorp. Ditmaal schiet invaller Danny Hendriks net naast het doel van Abcoude.

Niet lang daarna vindt scheidsrechter Meekes het welletjes en blaast hij de wedstrijd af. FC Abcoude neemt een verdienstelijk punt mee naar huis. Hoofddorp noteert twee verliespunten.