Home / Algemeen / Hoofddorp en Pancratius houden elkaar in evenwicht

Hoofddorp en Pancratius houden elkaar in evenwicht

In de zondag tweede klasse B heeft Hoofddorp haar tweede plaats in een rechtstreeks duel goed verdedigd tegen achtervolger Pancratius. De derby van de Haarlemmermeer, met veel spektakel, felheid en twee rode kaarten, kende uiteindelijk geen winnaar: 1-1.

Ondanks dat Hoofddorp het eerste schot op doel loste, zette Pancratius in het begin van de wedstrijd de toon. De Badhoevedorpers startten feller en dat werd al snel beloond met de voorsprong. Ralf Fenne kon tussen drie verdedigers geen ruimte maken om te schieten, legde de bal af op Rick van Veen, die van dichtbij strak de 0-1 binnen schoot. Vlak daarna lag Hoofddorp-doelman Jan Ziere in de weg voor een verdubbeling van de voorsprong.

Beide ploegen kregen over een weer kansen. Zo werd een schot van Hoofddorp-aanvaller Lars van Rijn na een kwartier spelen goed tegengehouden door keeper Stijn Morsch. Met een half uur op de klok maakte de thuisploeg gelijk. Van Rijn kon een voorzet van Ibrahim Akkabi niet controleren, maar legde deze klaar voor Mahir Ünver. De aanvallende middenvelder krulde de 1-1 in de hoek. Na de gelijkmaker gingen beide ploegen er weer fel tegen aan, met als gevolg dat de tackles steeds harder werden. Er ontstonden zo zelfs opstootjes, zonder dat er kaarten werden uitgedeeld.

In de tweede helft was duidelijk te zien dat de twee teams niet voor elkaar onder wilden doen. Beide verdedigingen stonden sterk en goed uitgespeelde aanvallen waren schaars. Twintig minuten voor tijd moest Hoofddorp met tien man verder nadat de scheidsrechter in een wirwar van spelers een trappende beweging van Ünver had gezien. Hier kreeg hij een directe rode kaart voor.

Na de rode kaart rook Pancratius bloed en ging het vol voor een tweede doelpunt. Lesley Rienks kwam goed door aan de rechterkant en leverde een strakke voorzet af, maar het ontbrak aan de juiste afstemming voor het doel. Ondanks een man minder kwam Hoofddorp er in de slotfase ook vaker uit. Door een goede actie van Van Rijn moest Pancratius-verdediger Menno Schelling aan de noodrem trekken, wat hem een tweede gele kaart kostte. Zo werd het duel met tien tegen tien uitgespeeld.

Het had geen gevolgen meer voor de uitslag. Door het 1-1 gelijkspel behoudt de ploeg van Jimmy Simons drie punten voorsprong op Pancratius en heeft het alles in eigen hand om als tweede te eindigen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s Minke Wiggerink

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)