Home / Algemeen / Hoofddorp en VVA/Spartaan verdelen de punten in wisselend duel

Hoofddorp en VVA/Spartaan verdelen de punten in wisselend duel

Onderin de zondag tweede klasse B hebben Hoofddorp en VVA/Spartaan de punten met elkaar gedeeld. Voor beide ploegen was een overwinning belangrijk om uit de gevarenzone te komen. Na een matige eerste helft werd het publiek in het tweede bedrijf alsnog getrakteerd op een leuke wedstrijd wat een 1-1 gelijkspel opleverde.

Hoofddorp probeerde op eigen veld in het begin van de wedstrijd gelijk vol druk te zetten op VVA/Spartaan. Het meeste balbezit was daardoor ook voor de thuisclub, maar tot echte kansen leidde dit niet. Een paar zachte schoten konden doelman Marcel Ons niet verrassen. De bezoekers konden ook niet meer dan er met een paar counters gevaarlijk uit te komen. Dit leverden de Amsterdammers enkele kansen op, maar onder andere Evert van de Linde wist de bal niet in het doel te krijgen.

Ongeveer tien minuten voor de rust ging de Hoofddorpse verdediging enorm in de fout. Mamoudou Keta verloor de bal slordig aan Mohammed Talih en de spits besloot om van zo’n 25 meter uit te halen. Doelman Jan Ziere leek verrast te worden door het schot en kon de bal niet meer tegengehouden. Zo had VVA/Spartaan een 0-1 voorsprong te pakken halverwege. Tijdens de rust liet Hoofddorp-trainer Jimmy Simons zijn ploeg al na een paar minuten in de kleedkamer buiten een balletje trappen. Hij was duidelijk niet tevreden paste ook meteen twee wissels toe.

Dit leek te werken voor de thuisploeg, want Hoofddorp was veel beter dan in de eerste helft. De druk werd opgevoerd, er waren genoeg kansen en na ruim een uur kwam de ploeg op gelijke hoogte. Uit een scrimmage na een hoekschop kreeg Revelinio Vermeer de bal voor zijn voeten en tikte makkelijk de 1-1 binnen. Na dit doelpunt wilde Hoofddorp doordrukken, alleen leverden de kansen die het kreeg geen doelpunt op.

Tien minuten voor tijd moest VVA/Spartaan met tien man verder nadat verdediger Naoufel Mechaia met zijn tweede gele kaart de kleedkamers alvast op kon zoeken. Ook Hoofddorp eindigde de wedstrijd met een man minder. Elroy Kool kreeg een tweede gele en dus rode kaart, alleen veranderde het niets meer aan de wedstrijd. Beide ploegen bleven steken op een 1-1 gelijkspel en staan daarmee nog altijd in de onderste regionen van de zondag tweede klasse B.

Verslag: Rob Wiggerink
Foto boven: Ton Hofstra