Home / Algemeen / Hoofddorp geeft drie belangrijke punten eenvoudig weg tegen Zilvermeeuwen

Hoofddorp geeft drie belangrijke punten eenvoudig weg tegen Zilvermeeuwen

In de kelder van de zondag tweede klasse B heeft Hoofddorp verzuimd om uit de onderste regionen te klimmen. De ploeg van Jimmy Simons verspeelde op eigen veld een 2-0 voorsprong tegen Zilvermeeuwen. De mede-laagvlieger nam met een 2-3 overwinning de drie punten mee naar Zaandam, door drie doelpunten van Enzo Stroo.

Op het mistige sportcomplex van Hoofddorp bleek al snel dat dit een duel was tussen de onderste ploegen in de competitie. In het eerste half uur waren er nauwelijks kansen en was er veel slordig balverlies van beide ploegen. Hoofddorp probeerde het spel te maken, maar slaagde daar niet in en Zilvermeeuwen beperkte zich tot de counter. Na iets meer dan een half uur opende de thuisploeg de score. Revelinio Vermeer passeerde aan de rechterkant zijn tegenstander en diens voorzet werd door de vrijstaande Jasper de Bie binnen gekopt: 1-0.

Hoofddorp - Zilvermeeuwen

Vlak na de 1-0 lag opeens Emre Dündar geblesseerd op de grond. Er leek iets met zijn hart te zijn, maar toen de ambulance in de rust was gearriveerd bleek het een hyperventilatie-aanval te zijn. Wel werd de aanvaller van Zilvermeeuwen naar het ziekenhuis gebracht ter controle. De rust duurde door dit ongeval ook wat langer omdat de gasten aangeslagen waren door de gebeurtenis.

Dat hield nog even aan en Hoofddorp profiteerde daarvan. De hoofdrolspelers van het eerste doelpunt zorgden samen voor de 2-0, alleen nu in andere volgorde. Een voorzet van De Bie werd door Vermeer simpel binnen getikt. Na de 2-0 achterstand leverde Zilvermeeuwen meer strijd om nog iets terug te doen. Enzo Stroo, vorig seizoen nog IVV, nam de ploeg op sleeptouw door met een prachtige individuele actie dwars door de verdediging van Hoofddorp te lopen en voor de aansluitingstreffer te tekenen.

Hoofddorp - ZIlvermeeuwen

Proberend onder de Zaandamse druk uit te voetballen, verspeelde Hoofddorp na een uittrap de bal op de punt van het eigen strafschopgebied. Kevin Wijndal kon hierdoor op doelman Jan Ziere aflopen en legde af op de meegekomen Stroo, die voor de gelijkmaker zorgde: 2-2. Na dit doelpunt rook Zilvermeeuwen bloed en gingen de gasten vol voor de overwinning. Tien minuten voor tijd werd Stroo met een steekbal weggestuurd, stiftte de bal mooi over de uitgekomen Ziere en voltooide hiermee zijn hattrick.

Hoofddorp - Zilvermeeuwen

Zo verspeelde Hoofddorp in het laatste half uur op eigen veld een zeker lijkende 2-0 voorsprong tegen mede-laagvlieger Zilvermeeuwen. Door drie doelpunten van Enzo Stroo gaan de Zaandammers over Hoofddorp heen op de ranglijst. De ploeg van Jimmy Simons deelt nu de laatste plaats met FC Weesp, vijf punten uit acht wedstrijden. “Ik heb hier geen verklaring voor. Ik ga nu eerst eens met mijn team praten over deze wedstrijd.”

Verslag Rob Wiggerink
Foto’s Ton Hofstra

Send this to a friend