Hoofddorp grijpt net naast eerste klasse

Het duel om een plaats in de eerste klasse tussen Hoofddorp en VVIJ was een ware thriller. Na een 2-2 gelijke stand in de reguliere tijd en geen verdere doelpunten in de verlenging moest de winnaar door strafschoppen worden beslist. Hoofddorp dat na een spectaculaire inhaalrace terug in de wedstrijd was gekomen moest uiteindelijk aan het kortste eind trekken, na twee keer het duel beslist te kunnen hebben.

Hoofddorp begint sterker en scherper aan de wedstrijd. VVIJ maat veel fouten, maar Hoofddorp weet hier niet van te profiteren. Na ongeveer twintig minuten begint VVIJ het overwicht in de wedstrijd te krijgen. Dit betaald zich in de 23e minuut uit met een doelpunt. Mark Schulte weet de voorzet van Melvin van Eck van dichtbij in te tikken.

In de tweede helft begint VVIJ fel vanaf de aftrap. Direct na de aftrap wordt hun aanval verwerkt tot een corner. Lejon Cats neemt de hoekschop en weet het hoofd van Lars Verlinden te vinden die boven iedereen uitkomt en de 0-2 op het scorebord zet.

In de zestigste minuut wordt Sven Wierda de diepte ingestuurd. Hij lijkt alleen op keeper Stefan Kolvers af te kunnen gaan. Wierda krijgt in de zestien meter een tik van achter en weet in zijn val nog uit te halen. De bal gaat net over, maar Hoofddorp claimt een strafschop. De scheidsrechter en ook de grensrechter zien hier echter niks in.

Na een lange waterpauze van bijna vijftien minuten, omdat er een toeschouwer bij de tribune onwel was geworden door het warme weer, konden we weer beginnen.  Hoofddorp begint niet goed, omdat Daniel Kraakman zijn tweede gele kaart van de wedstrijd krijgt. Hoofddorp moet de laatste twintig minuten met een man minder zien te scoren.

Toen het scorebord negentig minuten aangaf was de stand nog altijd 0-2 voor VVIJ. Hoofddorp zet wel steeds meer aan en krijgt ook grote kansen om de 1-2 binnen te schieten. In blessuretijd weet Nick Tavenier eindelijk het net te vinden. Uit een corner van Sven Berntzen, weet Tavenier de 1-2 binnen te koppen. Hoofddorp geloofd er weer in.

In de allerlaatste minuten kon VVIJ de wedstrijd op slot gooien. Tyrone Fonville weet de bal op de vijf meter niet binnen te schieten. Via keeper Edwin Pieters komt de bal op de lat en stuitert het veld weer in. Gelijk daarna weet Hoofddorp de bevrijdende 2-2 binnen te schieten. Berntzen mag de bal uit een voorzet van Wesley Kamerbeek zo binnenschieten. Dit is ook gelijk het einde van de reguliere speeltijd.

In de verlenging, weten beide ploegen kleine kansen te creëren, maar het is duidelijk dat de spelers vermoeid zijn. Veel spelers lopen tegen kramp aan en de penalty’s zijn onvermijdelijk.

hfddorp vvij 2

De eerste twee strafschoppen worden door beide teams geraakt. Said Harmane mag dan voor VVIJ de derde strafschop nemen en mist deze. De keeper is volgens de scheidsrechter alleen te vroeg van zijn lijn afgekomen en de strafschop wordt over genomen. Ditmaal scoort hij wel.

Hoofddorp scoort de volgende strafschop waardoor de stand 5-5 wordt. Dan is het Van Eck zijn beurt voor VVIJ. Hij schiet hoog over waardoor VVIJ één punt achter komt te staan. Als Hoofddorp en VVIJ beide weten te scoren kan Berntzen Hoofddorp naar de eerste klasse leiden. Keeper Kolvers weet de bal prachtig te pakken en Hoofddorp en VVIJ staan weer op gelijke hoogte.

Keeper Pieters staat na de gepakte strafschop naast zijn doel met pijn op het gezicht. Later blijkt dat bij de gepakte penalty zijn pink is gebroken. Pieters mag na een paar doelpunten van Hoofddorp en VVIJ zelf de strafschop nemen. Pieters raakt de paal en zo gaat VVIJ naar de eerste klasse.

Pieters: “Ik ben wel trots op iedereen dat we zo goed terug zijn gekomen, het is dan alleen echt klote dat we het net niet halen. Dat ik de gene moet zijn die dan mist is jammer, maar het had iedereen kunnen zijn.”

 

Verslag: Rob Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)