Hoofddorp haakt af in titelstrijd na nederlaag tegen SO Soest

Met nog drie wedstrijden te gaan lijkt Hoofddorp het kampioenschap in de tweede klasse B te kunnen vergeten. De topper tegen SO Soest werd op eigen veld met 1-3 verloren, waardoor de ploeg van Jimmy Simons de concurrentie uit zag lopen naar vijf punten.

In Hoofddorp begon de thuisploeg goed aan de wedstrijd, maar zag het na een ruim half uur doelman Edwin Pietersen met een rode kaart het veld verlaten. Met een man minder gaf Hoofddorp echter nog niet op, wat vlak voor rust zelfs resulteerde in een voorsprong. Een vrije trap van de rand van het strafschopgebied werd door Jelmer de Winter op knappe wijze binnen geschoten, waardoor Hoofddorp met een goed gevoel de kleedkamers op kon zoeken.

Jelmer de Winter legt aan voor de 1-0

In de tweede helft werd het echter met een man minder een stuk lastiger. Ondanks dat de thuisploeg via Niek de Jong een enorme kans kreeg op de 2-0, kwam SO Soest na ruim een uur spelen uit een counter door Gerdo Kuenen op gelijke hoogte. Een kwartier voor tijd werd dit zelfs uitgebreid tot 1-2 via Dylan Meijer. In de blessuretijd besliste de ingevallen Majid Ghaddari de topper in het voordeel van de gasten uit Soest.

Ook Twan Elfers kreeg een grote kans op een tweede treffer

Volgens trainer Jimmy Simons was de 1-3 nederlaag in de topper niet verdiend. “We hadden hier moeten winnen, dit kunnen we onszelf aanrekenen. Ook al speel je met een man minder, als je veel beter bent dan de tegenstander moet je dat ook in de score laten zien. Dat is vandaag niet gelukt. In mijn ogen is de uitslag zelfs enigszins geflatteerd. Nu moeten we verder kijken, er zijn nog drie wedstrijden en de nacompetitie te gaan.”

Nick de Jong kreeg een goede kans op een tweede treffer

Door de nederlaag lijkt het kampioenschap volledig uit zicht voor Hoofddorp. De ploeg staat op en derde plaats met een achterstand van vijf punten op SO Soest en VVIJ. Toch geven de Hoofddorpers het nog niet op. “De concurrentie heeft een makkelijk programma, maar het is nog niet beslist. Daarnaast gaan wij ons alvast voorbereiden op de nacompetitie, al willen we daar wel met een goed gevoel aan beginnen”, vertelt Simons. Door de tweede periodetitel is de ploeg namelijk al zeker voor deelname aan de nacompetitie.

Foto boven: Website SO Soest