Mohamed Chih in Hoofddorp shirt

Hoofddorp herstelt vroege achterstand op tijd voor plek bij laatste 32

Zondag eersteklasser Hoofddorp heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de districtsbeker. Assendelft zette de ploeg van Jethro Abram op een vroege 0-2 achterstand, maar de thuisploeg wist dit op tijd te herstellen voor een plek bij de laatste 32.

Er waren pas elf minuten gespeeld toen er 0-2 op het scorebord stond voor Assendelft, de nummer negen van de zondag tweede klasse A. “Een paar middenvelders liepen uit hun positie en elke steekbal van Assendelft was gevaarlijk”, blikte Abram terug. Jesse Schleeper en Jeremy Kühn brachten de bezoekers in een zetel. “Al was het eerste tegendoelpunt honderd procent buitenspel.”

Na een halfuur vond Hoofddorp, dat vanwege studieverplichtingen op enkele plaatsen gewijzigd was, via Stefan Smal de aansluiting. “Daarna zag je dat het niveauverschil tussen de eerste en tweede klasse groot is. Dat merkte je in conditie en handeling”, vond Abram. Nicky Witschge dacht vervolgens na rust de gelijkmaker te hebben gemaakt, maar die werd tot ieders verbazing afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Enkele minuten later was diezelfde Witschge alsnog trefzeker: 2-2.

In de zeventigste minuut maakte voormalig ADO Den Haag-talent Mohamed Chih, op aangeven van Gilbert Oord, de Hoofddorpse comeback compleet met de 3-2. De thuisploeg kreeg vervolgens voldoende mogelijkheden om de bekerzege veilig te stellen, maar liet deze liggen. Het slotoffensief van Assendelft, dat hierdoor in de wedstrijd bleef, was niet dreigend genoeg om strafschoppen af te dwingen.

Hoofddorp heeft zich door de 3-2 zege als eerste club uit onze regio bij de laatste 32 gemeld. De loting hiervan is na de winterstop. Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto: Minke Wiggerink | Mohamed Chih