Hoofddorp houdt aansluiting na zege op Weesp

Hoofddorp heeft in de zondag tweede klasse B heeft aansluiting weten te houden met koploper Soest.  In Weesp werd angstgegner FC Weesp met 2-0 verslagen. Op de zege viel weinig aan te merken.

“Dit was een zeer verdiende overwinning” sprak Hoofddorp-trainer Jimmy Simons na afloop van het duel. “ En dat tegen onze angstgegner. We hadden sinds 3 maart 2012 niet meer van ze gewonnen. Het spelletje van Weesp ligt ons gewoon niet zo.”

Dus daarom had Simons wat aanpassingen gedaan.  Simons: “ Tactisch had ik het een en ander veranderd zodat we Weesp het gevoel gaven dat er vandaag niets te halen viel.” In het eerste bedrijf leek het plan van Simons te werken.  Kansen waren er namelijk voldoende voor de Hoofddorpers. Sven Berntzen, Nick de Jong en Nick Tavenier kam allemaal in doelpuntrijke positie maar wisten niet te scoren. Aan de andere kant was Weesp dicht bij een treffer maar de paal stond een score in de weg.

In de tweede helft het zelfde spelbeeld. Hoofddorp met het meeste balbezit en Weesp dat er met snelle uitbraken uit kan komen. Nadat uitblinker en de pas 19-jarige Sven Berntzen Hoofddorp op voorsprong had gezet (0-1) kroop Weesp wat meer uit haar schulp. Trainer Karel Knaap bracht Marcin Kmiecik als extra spits. Simons: “ En toen kwam er voor ons veel ruimte. Dat spelletje ligt ons wel.”

In de counter zorgde Nick de Jong met zijn zesde doelpunt van het seizoen voor de 0-2. Waar doelman Copier niet meer op zijn lijn stond zag de spits de ruimte achter hem. Vanaf veertig meter schoot prachtig binnen.

Simons: “Het is een rare afdeling. Het lijkt de eredivisie wel. Ik zie VVIJ (de ploeg van oud Swift trainer David Vecht, red.) als belangrijkste titelkandidaat maar daarna zal het dringen worden om de bovenste plaatsen. Wij hebben nog een wedstrijd te goed tegen dvc Buiksloot (dat drie wedstrijden minden heeft dan iedereen!, red) dus de achterstand op koploper Soest is zeker te overzien.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)