Foto Henk Dil

Hoofddorp houdt met tien man stand tegen Fortuna Wormerveer

Het jarige Hoofddorp, dat deze week haar 90-jarige bestaan vierde, heeft haar terugkeer in de zondag eerste klasse A bekroond met een punt. De ploeg van debuterend hoofdtrainer Jerry Verschoor hield Fortuna Wormerveer op 1-1. En dat terwijl het zeventig minuten met een man minder speelde.

Scheidsrechter Tjong A Hung vond het een ‘gevonden punt’ voor Hoofddorp. Na afloop fluisterde hij Fortuna-trainer Martin de Groot (ex-OFC) toe dat ze dinsdag maar een extra rondje moeten trainen op afronden. Hoofddorp vierde de puntendeling als een lkleine overwinning.

Fortuna startte de wedstrijd in een hoog tempo en wilde al snel het verschil maken. Na een kwartier spelen kwam Hoofddorp steeds meer in de verdrukking en het was aan doelman Donovan Partosoebroto te danken dat de bezoekers de nul hielden. De aanvalsdrang van de thuisploeg nam alleen maar toe nadat Jeranio Lobo in de 22ste minuut met rood (tweede geel) van het veld moest na hands in het eigen strafschopgebied. De toegekende strafschop werd door Nick Snelders onberispelijk ingeschoten (1-0).

Partosoebroto wilde verder van geen wijken weten en hield zijn ploeg met diverse goede reddingen op de been. Door de aanvalsdrang van de ploeg uit Wormerveer ontstond er voor Hoofddorp wel de nodige ruimte in de counter. Vijf minuten voor rust profiteerde de behendige Olaf Schell van de geboden ruimte en zorgde voor de gelijkmaker (1-1).

In de tweede helft wist Hoofddorp goed stand te houden, zonder echt in de problemen te komen. En als er al een kans voor de thuisploeg was dan stond daar altijd weer Partosoebroto. In de slotfase ontstonden er zelfs nog kansen om de overwinning mee naar huis te nemen. Een reeks corners leverde Fortuna wel de nodige problemen op, maar Hoofddorp geen doelpunten. Een overwinning was gezien het spelbeeld ook veel te veel van het goede geweest.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A

Foto’s Henk Dil

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC