Hoofddorp in doelpuntrijk degradatieduel langs Zeeburgia

In de onderste regionen van de zondag eerste klasse A heeft Hoofddorp uitstekende zaken gedaan. Op bezoek bij Zeeburgia won de ploeg van Jethro Abram met 3-5. Na een 0-5 voorsprong werd het in de slotfase nog even spannend, maar de drie punten gingen uiteindelijk mee naar Hoofddorp.

Abram moest behoorlijk sleutelen aan zijn ploeg. Zo stond aanvaller Sergio Comvalius voor de uitwedstrijd tegen Zeeburgia geposteerd als linksback. “We hadden maar liefst negen afwezigen. Veel spelers kampen met blessures of hadden schorsingen. De fitheid bij de spelers ontbrak aan het einde van de wedstrijd. Daardoor lieten we Zeeburgia nog enigszins terugkomen in de wedstrijd.”

In de eerste helft was niet te merken dat Hoofddorp veel spelers miste, want het elftal van Abraham domineerde en nam al na zes minuten de leiding. Jasmin Ramic schoot een vrije trap fraai binnen. Even later verdubbelde spits Sven Wierda de score: 0-2. De bezoekers verslapten niet en Ramic tekende met zijn tweede treffer van de middag voor 0-3. Zeeburgia was de kluts kwijt en Hoofddorp had met een voorsprong van 0-6 of 0-7 kunnen gaan rusten. Het bleef echter beperkt tot 0-4. Revelinio Vermeer bepaalde de ruststand op deze score.

Een kwartier na rust breidde Hoofddorp de score nog verder uit. Jasmin Ramic bekroonde zijn sterke wedstrijd met een hattrick. Na de 0-5 vond Zeeburgia het genoeg en gooide het de schroom van zich af. Imar Kort maakte de stand met twee goals wat dragelijker voor de thuisploeg. In de slotfase bepaalde Cherinho Griffith de eindstand op 3-5. “We vielen in het laatste deel van de wedstrijd ver terug, maar ik ben verder tevreden over het spel van mijn ploeg. Het was een verdiende en belangrijke overwinning,” aldus Abram.

Kijk hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.