Hoofddorp in eerste wedstrijd langs AGB

In de laatste ronde van de nacompetitie strijden Hoofddorp en AGB voor een plaats in de tweede klasse. Ondanks het slechte weer, waren de toeschouwers getuige van een leuke en spannende wedstrijd. Hoofddorp trok aan het langste eind door laat in de wedstrijd de 1-0 in het net te schieten.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter zette AGB direct veel druk op Hoofddorp. Ze probeerde het Hoofddorp meteen lastig te maken. Toch was de eerste grote kans voor Hoofddorp. Al binnen vijf minuten kan Hoofddorp op een 1-0 voorsprong komen. Ibrahim Akkabi raakt de onderkant van de lat, waarna de bal uit de doelmond stuitert. Kobina Plange probeert er dan nog een doelpunt van te maken, maar hij kopt de bal net naast het doel.

In het eerste half uur is Hoofddorp de sterkere partij. Hoofddorp krijgt veel kleine kansen en Akkabi weet ook meerdere keren AGB keeper Yavuz Sönmez te testen, maar de bal gaat er maar niet in. Vijftien minuten voor rust begint AGB beter in de wedstrijd te komen. In een gelijk waardig kwartier weten beide clubs elkaar in stand te houden, maar daar is wel een redding van Edwin Pieterse voor nodig als Fatih Gungor hem onder vuur neemt van dichtbij.

In de tweede helft komt Hoofddorp goed uit de startblokken. Jasper de Bie weet met een mooie voorzet Plange te bereiken. Plange kan van dichtbij in koppen, maar Sönmez weet zijn doel schoon te houden. De kansen zijn schaarser in de tweede helft, maar door de strijdlust van beide teams blijft het een leuke wedstrijd om naar te kijken. Door die strijdlust moet de scheidsrechter ook de wedstrijd onder controle zien te houden, maar op kleine opstootjes na lukt hem dat aardig. Na een overtreding van Daniel Kraakman mag AGB een vrije trap nemen op een meter of dertig van het doel van Hoofddorp. De vrije trap wordt hard voor het doel getrapt waar de bal in de voeten van Lesley van Dams beland. Hij twijfelt niet en schiet de bal hard in de touwen. De scheidsrechter fluit, maar niet voor een doelpunt. Buitenspel zorgt er voor dat het doelpunt niet doorgaat en de 0-0 op het scorebord blijft staan.

Met nog zo’n tien minuten te spelen weet Akkabi het thuispubliek op de banken te krijgen. Vanaf de zestienmeter haalt Akkabi uit op doel. In de kluwe spelers die in de zestienmeter staan, raakt de bal nog een voet. Van wie is niet duidelijk, maar keeper Sönmez is kansloos en de 1-0 rolt het doel in. In de laatste minuten proberen beide ploegen nog een doelpunt te maken, maar ze weten beiden het doel niet meer te vinden.

Hoofddorp mag volgende week zijn 1-0 overwinning verdedigen in het hol van de leeuw. In de laatste wedstrijd zullen we zien wie volgend seizoen in de tweede klasse actief zal zijn. AGB, dat vandaag net te kort kwam, zal er alles aan doen om de 1-0 goed te maken. Het belooft een geweldige wedstrijd te worden volgende week, waar beide ploegen nog een goede kans maken.

Verslag: Rob Wiggerink
Foto: Minkes Models

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB