Hoofddorp in extremis uit beker geknikkerd door Grasshoppers

Zondag eersteklasser Hoofddorp is in de achtste finale van de districtsbeker gestrand tegen derdeklasser Grasshoppers. Een late gelijkmaker van de Hoofddorpers werd in blessuretijd ongedaan gemaakt: 1-2.

Vooraf was de tegenstander uit Hoogwoud nog gezien als een ‘gunstige loting’. Toch waakte de ploeg van Jethro Abram voor onderschatting. “We kunnen zo’n wedstrijd alleen maar verliezen,” aldus Abram. Op eigen veld had met name Sven Wierda enkele kansen om de score te openen, maar gescoord werd er in de eerste helft niet.

In de tweede helft schakelde Hoofddorp er een tandje bij, want er moest gewonnen worden. In de vijftigste minuut ging het echter mis voor de thuisploeg. Een corner van Grasshoppers werd niet goed verdedigd en de 0-1 werd zomaar weggegeven aan de bezoekers. Nu moest er minimaal één keer gescoord worden voor een kans op de volgende ronde. Hoofddorp speelde overtuigender en begon aan te dringen. “Pushen, pushen, pushen,” vatte Abram het duidelijk samen. Het grootste euvel voor de thuisploeg bleef het afmaken van kansen.

Met het eind van de reguliere speeltijd in zicht leek Hoofddorp dan toch gered te worden: Jasmin Ramic werkte de bal vakkundig binnen voor de 1-1. Daarmee werd de hoop op de volgende ronde weer aangewakkerd. Des te harder viel dan ook het eindoordeel. Met de blessuretijd al even onderweg gaf Hoofddorp een vrije trap weg. Die werd vervolgens verkeerd weggewerkt, belandde bij de verkeerde speler en het doek was gevallen: 1-2.

De late uitschakeling tegen de lager geklasseerde tegenstander kwam hard aan bij Hoofddorp. “We brachten niet wat we moesten brengen,” aldus Abram, “Iedereen heeft er wel de pest in.” Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto: Minke Wiggerink