Hoofddorp kan ook in streekderby tegen Pancratius geen punten pakken

In de zondag tweede klasse B stonden Hoofddorp en Pancratius tegen over elkaar. Voor Hoofddorp een kans om de eerste punten van het seizoen te pakken. Maar tegen de buren uit Badhoevedorp kon de ploeg van trainer Jimmy Simons geen punten pakken. Het werd 1-2.

Pancratius begon de wedstrijd gelijk erg fel en zaten overal gelijk boven op. Hoofddorp zakte wat terug en liet Pancratius het spel maken om van uit de counter te kunnen toeslaan. Toch waren de eerste kansen voor Pancratius. Aanvoerder van Pancratius, Jean Pierre Kerkeboom kreeg de ruimte om Hoofddorpkeeper Jan Ziere meerdere malen onder vuur te nemen. Tot een doelpunt leidde het alleen niet.

Elroy Knol

Aan het einde van de eerste helft kreeg Hoofddorp nog een grote kans om op voorsprong te komen. Ibrahim Akkabi weet in een uitbraak tussen drie verdedigers van Pancratius door te lopen. Met een goede pass weet hij Jasper de Bie te bereiken die vanaf de linkerkant mee opgekomen is. Jasper de Bie kon de thuisploeg op voorsprong schieten, maar schoot de bal voor langs het doel van Pancratius. Zo bleef het bij een 0-0 ruststand.

Na rust is het Pancratius die goed de kleedkamer uit komt. Door een goede actie van Omar El Aamrani weet hij door de verdediging van Hoofddorp heen te komen. Met een goede voorzet in de zestienmeter op de vrijgekomen Rick van Veen weet hij de bal met gemak in het doel te schieten en zo de bezoekers op voorsprong te zetten.

Nick Tavenier

Hoofddorp gaat na het tegendoelpunt wat meer vooruit spelen en vanaf de zeventigste minuut dicteert Hoofddorp het spel. Dit levert een paar minuten voor tijd ook de gelijkmaker op. Uit een voorzet van Ibrahim Akkabi weet Sven Wierda met een weergaloze omhaal de gelijkmaker te maken.

Foto Ton Hofstra: Sven Wierda zorgt op prachtige wijze voor de gelijkmaker
Foto Ton Hofstra: Sven Wierda zorgt op prachtige wijze voor de gelijkmaker

Lang kan Hoofddorp daar echter niet van genieten, want direct uit de aftrap weet Bobby Bosma dwars door de rechterkant van de verdediging te lopen. De verdediging vaan Hoofddorp staat niet goed en zien dat Bobby Bosma de bal simpel voor kan geven op Ralf Fenne die rond de penaltystip compleet vrijgekomen was. Uit de voorzet weet Ralf Fenne de drie punten binnen te schieten voor Pancratius.

Verslag Rob Wiggerink
Foto’s Ton Hofstra

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)