Hoofddorp - Houten

Hoofddorp kan weer ademhalen

Hoofddorp heeft haar tweede zege van het seizoen binnen. Op eigen veld werd Houten met 3-1 verslagen. Door de zege neemt de ploeg van Jimmy Simons afstand van de degradatie plaatsen en kan men in Hoofddorp weer wat rustiger ademen.

Trainer Jimmy Simons van Hoofddorp zei na de wedstrijd dat hij de hele wedstrijd twijfelachtig op zijn stoel had gezeten. Hoofddorp domineerde de wedstrijd wel, maar kon niet echt een vuist maken tegen Houten. Vanaf het begin was duidelijk dat er na de drie nederlagen veel druk op deze wedstrijd stond. Ondanks dat Hoofddorp de eerste helft de beste kansen had was het niveau van beide kanten niet om over naar huis te schrijven. De beste kans was voor Wesley Kamerbeek die na een actie vanaf de rechterkant van Nick de Jong de bal voor nagenoeg open doel voorlangs schoot. Het hoogtepunt van de eerste helft was dan ook de scheidsrechter die over de gehele wedstrijd een zeer goede wedstrijd floot.

Hoofddorp kwam na de rust feller uit de startblokken. Sven Berntzen scoorde uit de draai op aangeven van Vincent Partosoebroto. De goal van Hoofddorp leek als een bevrijding te werken en Hoofddorp nam dan ook de overhand in de tweede helft. Niet veel later was het Necmettin Imac die met een schot uit de tweede lijn het doelpunt voor zijn rekening nam en Houten doelman Nicky Oostrom volstrekt kansloos liet. Met nog twintig minuten te spelen was het duidelijk Hoofddorp die het heft in handen nam. Sven Berntzen mistte nog een levensgrote kans oog in oog met de keeper. Berntzen besloot de bal met een lob over de keeper te spelen maar faalde. Uit de directe tegenstoot maakte Houten spits Tim van Beek de 2-1. Het was duidelijk te merken dat Hoofddorp het vertrouwen verloor. Ondanks dat Houten weinig uitgespeelde aanvallen had werd het voetbal van Hoofddorp er niet beter op.

Simons besloot Wesley Kamerbeek te wisselen voor Sander Stroo. Dit leverde weer meer dreiging op. Net ingevallen was het Sander Stroo die het hoofd wist te vinden van Nick de Jong die de bal op doel kopte. Keeper Oostrom redde prima op deze bal.

De enige speldenprik die Houten nog wist uit te delen was een schwalbe die met een gele kaart bestraft werd door de leidsman. Vlak voor tijd was het Sander Stroo die na een bijna mislukte aktie de bal kon herveroveren en daarmee Nick de Jong vrij kon zetten voor de keeper. Deze rondde koel af en hiermee was de wedstrijd gespeeld. In de slotminuut kon Vincent Partosoebroto de score nog hogen uit laten vallen, maar schoot de bal hoog in de ballenvanger.

Jimmy Simons kijkt gespannen toe

Doelman Gerard Rossum van Hoofddorp zei na de wedstrijd dat het vertrouwen er was om vanuit de organisatie een goed resultaat neer te zetten. De afgelopen weken heeft het team zich te weinig beloond en dat resulteerde uiteindelijk in nederlagen. Hoofddorp was vandaag gebrand op een overwinning en zullen de komende weken vanuit dit vertrouwen een reeks neer gaan zetten Hier was de ploeg echt aan toe!

verslag: Mark Coonen