Hoofddorp knokt zich middels strafschoppen langs Zwaluwen ’30

In de tweede knock-out ronde van de beker ontving tweedeklasser Hoofddorp op eigen veld Zwaluwen ’30 dat actief is in de eerste klasse. Na een 0-3 achterstand weten de Hoofddorpers in een tijdsbestek van tien minuten terug te komen tot 3-3. Met penalty’s moest toen beslist worden wie er door zou gaan naar de tussenronde. Hoofddorp bleef heel rustig en veroverde zo een plek in de tussenronde.

Hoofddorp weet dat het een zware pot ging worden tegen Zwaluwen ’30. Door een paar tactische aanpassingen van trainer Jimmy Simons wilde Hoofddorp vol voor de winst gaan. In de eerste dertig minuten speelt Hoofddorp ook goed en weet het meerdere grote kansen te krijgen, maar ze vergeten zichzelf te belonen.

THF_8694

Na ruim een half uur gespeeld te hebben komen de gasten op een 0-1 voorsprong. Een moment van onoplettendheid zorgde ervoor dat Nout Barentsen van Zwaluwen ’30 het eerste doelpunt van de wedstrijd kan binnen schieten.

Vlak voor rust weet Zwaluwen ’30 de voorspong te verdubbelen. Uit een afgeslagen corner weet Nout Barentsen de bal precies op het hoofd van Nico Keijzer plaatsen. Keijzer die was doorgelopen tot aan de tweede paal kopt de bal tegendraads achter Hoofddorp keeper Edwin Pieterse. Zwaluwen ’30 is de eerste helft dodelijk effectief en met deze 0-2 stand gaan we dan ook de rust in.

Na de thee hoopt Hoofddorp snel wat terug te kunnen doen en zich zo weer in de wedstrijd te kunnen spelen. Maar het is toch Zwaluwen ’30 dat tien minuten na rust de 0-3 weet te maken. Dave Ninteman weet na een mooi combinatie spel met onder andere Sylvanus Owusu de 0-3 binnen te schieten. Jimmy Simons: “Na de 0-3 denk je dat het over is. Je past nog een wissel toe en gaat alles of niets spelen. We stonden toen ook één op één in de verdediging.”

THF_8662

Na de 0-3 geeft Hoofddorp nog niet op. In de 68e minuut weet Jasper de Bie wat terug te doen en schiet de 1-3 binnen. Vanaf dit moment wordt Hoofddorp steeds gevaarlijker en krijgt het ver uit de meeste kansen. Een paar minuten later weet Hoofddorp zelfs de 2-3 te maken. Sven Wierda krijgt de bal zo voor de voeten na een goed samenspel van Dylan Manstra en Ibrahim Akkabi. Sven weet wat hij moet doen en schiet de 2-3 binnen.

In de 75e minuut wordt het zelfs 3-3 als Ibrahim Akkabi een vrijetrap prachtig in de kruising schiet.

Zwaluwen ’30 kon niet veel meer terug doen, maar bleef wel erg gevaarlijk met de counters. Tot scoren kwam het alleen niet meer en zo bleef de 3-3 op het scorebord staan. Dit betekende dat deze bizarre wedstrijd met penalty’s beslist moest worden.

Hoofddorp dat vorig seizoen net niet promoveerde door het verliezen van een penaltyserie van VVIJ, had nu wat goed te maken. Ze waren ook gebrand om de overwinning uit het vuur te slepen.

Na allebei vijf penalty’s gescoord te hebben was de stand nog gelijk. Het werd dus één om één de penalty’s nemen tot er een winnaar was. En die kwam er ook snel. Na twee doelpunten van Hoofddorp was het aan Jerrold van de Eeckhout om de gelijkmakende penalty binnen te schieten. Toen Jerrold van de Eeckhout schoot vertrok ook Edwin Pieterse naar de hoek en wist de penalty te stoppen. Hoofddorp wist dus deze keer wel te winnen met strafschoppen.

Jimmy Simons: “Dit was echt een bizarre wedstrijd. Om na een 0-3 achterstand nog terug te komen tot 3-3 was geweldig. Zeker als je dan door middel van penalty’s nog weet te winnen. Nu mogen we in de tussenronde bij hoofdklasser OFC op bezoek. Dat wordt weer een hele zware wedstrijd, maar we hebben laten zien dat we niet kansloos zijn. Kijkend naar Sporting Martinus zie je dat alles mogelijk is in de beker en we gaan er vol voor.

Verslag: Rob Wiggerink
Foto’s: Ton Hofstra