Hoofddorp knokt zich opnieuw met tien man naast FC Uitgeest

Voor de tweede keer op rij heeft promovendus Hoofddorp gelijkgespeeld in de zondag eerste klasse A. De ploeg van Jerry Verschoor knokte zich tegen mede-promovendus FC Uitgeest na een vroege achterstand en een rode kaart in de eerste helft alsnog naar een punt: 1-1.

Op eigen veld kende Hoofddorp een valse start. Na een afgeslagen aanval counterde FC Uitgeest er met Margel Muzo snel uit en zijn voorzet bereikte Jordy Duijn, die de gasten al na drie minuten op een 0-1 voorsprong schoot. In de jacht op de gelijkmaker had Hoofddorp vervolgens meer het overwicht. Olaf Schell werd door een fraaie steekbal van Wibout de Vetten oog-in-oog met doelman Sven Koning gezet, maar goed werk van de sluitpost voorkwam de 1-1.

De thuisploeg was beduidend sterker en drong FC Uitgeest ver terug, dat alleen middels tegenaanvaller er af en toe uitkwam. Na iets meer dan een half uur kwam Hoofddorp echter met tien man te staan, net als een week geleden tegen Fortuna Wormerveer. Wibout de Vetten kreeg een gele kaart voor een licht duwtje tegen zijn directe tegenstander en scheen daarna nog iets gezegd te hebben tegen de scheidsrechter, wat hem op een tweede gele kaart kwam te staan.

Na de rode kaart ging FC Uitgeest meer naar voren spelen en kregen de bezoekers vlak voor rust nog een paar goede kansen op de 0-2. Jorn Brouwer schoot in het strafschopgebied hard over en Duijn slaagde er even later niet in om de bal van dichtbij binnen te koppen.

In het begin van de tweede helft kwam Hoofddorp sterk uit de kleedkamer. FC Uitgeest zakte terug om de voorsprong vast te houden en het duurde even voordat de thuisploeg het overwicht ook om kon zetten in kansen. De grootste, een schot van Revelinio Vermeer, werd geblokt. Een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker alsnog. Een vrije trap van Olaf Schell kwam bij de tweede paal terecht bij Nick Witschge, die de bal eenvoudig binnen kon tikken: 1-1.

Aan de gelijke stand kwam vervolgens geen verandering meer. Hoofddorp pakte daarmee voor de tweede keer op rij met tien man een punt. Volgende week treft de ploeg van Jerry Verschoor met het nog puntloze LSVV opnieuw een promovendus. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)