Hoofddorp komt veel te laat op gang tegen Soest

Hoofddorp is in de zondag tweede klasse B veel te laat op gang gekomen. De ploeg van Jimmy Simons keek tegen een 3-0 achterstand aan tegen de nieuwe koploper. In de laatste minuten kwam Hoofddorp nog terug tot 3-2 maar de inhaalrace as te laat ingezet.

In de eerste helft was het smullen voor het thuispubliek. Soest speelde in een hoog tempo en kreeg een flink aantal kansen.. Man of the match Maarten Jan Belt scoorde al na zes minuten de eerste treffer. Kansen voor Majid Ghaddari, Gerdo Kuenen en Ali Coban kregen de bal er vervolgens niet in. Hoofddorp werd volledig overklast in het eerste bedrjjf. Het was dan ook wachten op de 2-0.  Na ruim een half uur schoot Coban een vrije trap onberispelijk binnen (2-0).

Schermafbeelding 2013-11-18 om 11.30.13 Jimmy Simons, trainer van hoofddorp was woedend op zijn ploeg. Simons: “In de rust ben ik een beetje boos geworden. Wat poppetjes doorgeschoven en de tweede helft was veel beter. Tachtig procent balbezit en op de derde goal na heeft Soest niets meer gecreëerd. Maar we doen te weinig met ons balbezit, ik mis de doortastendheid die ik bij Soest wel zag”

Schermafbeelding 2013-11-18 om 11.30.19

Het relaas van de trainer had wel effect. Hoofddorp speelde veel beter en zette Soest vast op de eigen helft. De thuisploeg moest het hebben van de counter. Nick Tavenier raakte de lat namens Hoofddorp. Het was het eerste wapenfeit van de Hoofddorpers. Het stond toen echter wel al 3-0 voor de ploeg van Aad van den Berg.  Gerdo Kuenen, op aangeven van Coban  zorde nog binnen het uur voor de derde treffer.

Doelman Diango Alvarez van Soest kreeg het steeds drukker. De 3-1 van Wesley Kamerbeek viel echter pas in de 88ste minuut. Een minuut later was het weer raak toen Sven Berntzen scoorde (3-2). Even leek er nog een stunt in te zitten toen Hoofddorp een strafschop claimde na een vermeende handsbal op de inzet van Bertnzen. Scheidsrechter Sio zag daar echter niets in.

Schermafbeelding 2013-11-18 om 11.30.37

Hoofddorp zakt door de nederlaag naar de vijfde plaats en staat nu zes punten achter koploper Soest. Aanstaande zondag spelt Hoofddorp het al twee keer eerder afgelaste duel tegen dvc Buiksloot. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.

Foto’s website Soest/ Robbert Meeder

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)