Hoofddorp laat zich verrassen door tiental van Boshuizen

Hoofddorp heeft een valse start beleefd in de zondag eerste klasse A. De ploeg van Jethro Abram ging op eigen veld met 0-1 onderuit tegen Boshuizen, dat na een kwartier al verder moest met tien man.

De rode kaart voor Boshuizen-verdediger Sjoerd Winkelman, na een slaande beweging in een duel met Lars van Rijn, leek de thuisploeg vrij vroeg in het duel in het zadel te brengen. Hoofddorp kreeg met een man meer het overwicht, dwong de bezoekers uit Leiden terug tot het eigen strafschopgebied, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dit nog niet.

Hier kreeg Sjoerd Winkelman rood voor

Vlak voor rust kwam Boshuizen verrassend op voorsprong. De gasten waren met een paar snelle counters al enkele keren gevaarlijk en een goed ingestuurde hoekschop bracht Boshuizen aan de leiding. Ismael Adsalmis kon na een kort genomen corner het strafschopgebied indribbelen en zijn harde schot werd licht getoucheerd door een Hoofddorpse verdediger, net genoeg om door de benen van doelman Jan Ziere in het net te verdwijnen: 0-1.

Direct hierna werd de marge zelfs bijna verdubbeld. Gerson Pisas verscheen na een goede steekpass oog-in-oog met Ziere. Zijn inzet eindigde tegen de buitenkant van de paal. Zo ontsnapte Hoofddorp aan een grotere achterstand en moest de thuisploeg in de tweede helft de druk opvoeren om snel een gelijkmaker te forceren. Sven Wierda was hier vrij snel dichtbij: hij schoot rakelings naast.

Na zo’n zeventig minuten had diezelfde Wierda opnieuw de gelijkmaker op zijn schoen. Tot ieders verbazing werd zijn inzet van de lijn gehaald door Adsalmis. De thuisploeg bleef zoeken naar een gelijkmaker, de doelman van Boshuizen werd een enkele keer goed getest, maar de 1-1 zat er niet in voor Hoofddorp. Zo begint Hoofddorp met een verrassende nederlaag tegen de tien man van Boshuizen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.