Hoofddorp langs Legmeervogels in matige wedstrijd

In de zondag tweede klasse B wist Hoofddorp in een niet al te beste wedstrijd toch de drie punten mee te nemen uit Uithoorn. De twee ploegen waren erg aan elkaar gewaagd in een wedstrijd waarin veel fouten werden gemaakt. Hoofddorp stijgt door de overwinning drie plekken naar de achtste plaats, terwijl Legmeervogels nu zakt naar een elfde plaats in de ranglijst. Maar in deze competitie kan nog alles gebeuren aangezien alles zo dicht op elkaar zit.

In de eerste helft van de wedstrijd was Legmeervogels de bovenliggende partij. Na nog maar een paar minuten te spelen krijgt Legmeervogels een vrije trap die via de bovenkant van de lat achter het doel van keeper Edwin Pieters verdwijnt.

Een kwartier later krijgt Legmeervogels weer een grote kans om op voorsprong te komen. Mitchell Verschut weet zich bij een corner helemaal vrij te lopen en kan vrij op doel koppen. Deze bal werd net van de lijn gehaald door de verdediger die bij de paal gepositioneerd stond.

Hoofddorp kreeg in de eerste helft nauwelijks een kans, maar vlak voor de rust weet Legmeervogels keeper Jasper van Gelderen te voorkomen dat de bezoekers toch nog op voorsprong komen. Na dat hij  eerst een verwoestend schot van Yannick Steffens uit het doel weet te tikken, gooit Van Gelderen zich daarna nog een keer voor de bal als Jelmer de Winter van vijf meter de bal binnen wilt schieten. Zo gaan we toch met een 0-0 stand de rust in.

Direct na rust schiet Hoofddorp uit de start blokken. Steffens geeft een diepte bal op Ibrahim Akkabi. Deze bal is alleen te diep en verdediger Mitchell Verschut weet de bal te onderscheppen. Door goed druk zetten van Akkabi kan Verschut de bal niet meer uitverdedigen en raakt hij de bal kwijt. Akkabi kan zo alleen doorlopen op de sluitpost van Legmeervogels  en weet de bal eenvoudig tegen de touwen te werken: 0-1.

Waar Legmeervogels de eerste helft de baas op het veld was, was Hoofddorp dat de tweede helft. Beide ploegen gingen ook wat feller spelen wat leidde tot beter voetbal, maar ook tot een aantal kaarten voor Legmeervogels.

Vlak voor tijd krijgt Legmeervogels nog de kans om toch de gelijkmaker nog te maken en een punt in eigen huis te behouden. Legmeervogels drong Hoofddorp terug tot in de zestien meter. Daar was het een wir war van spelers, waardoor de schoten van Legmeervogels telkens geblokkeerd werden. NA het slecht uitverdedigen van Hoofddorp mag Joey Sack van een meter of twintig uithalen, maar zijn bal verdwijnt net over het doel. Zo veranderd het niet aan de eind uitslag en pakt Hoofddorp drie belangrijke punten in Uithoorn.

Hoofddorp trainer Jimmy Simons is duidelijk opgelucht na de wedstrijd. Simons: “We moesten vooral de eerste helft overleven. Het was dan ook geen mooi voetbal, maar we mochten geen doelpunt tegen krijgen en dat is gelukt. Na rust gingen we meer druk vooruit zetten en dat zorgt ook voor de snelle 0-1 voorsprong. Die weten we vast te houden en dat zorgt drie belangrijke punten.”

Verslag: Rob Wiggerink