Hoofddorp maakt het zichzelf onnodig moeilijk tegen Kampong

In de zondag tweede klasse B wist Hoofddorp ook zijn tweede wedstrijd van dit seizoen te winnen. Met een 2-1 overwinning wist de ploeg van Jimmy Simons zijn eerste thuis wedstrijd winnend af te sluiten.

Hoofddorp begon sterk aan de wedstrijd en wist de aanvallers veel in het spel te betrekken. Met drie technische en snelle aanvallers wist Hoofddorp het de verdediging van Kampong erg lastig te maken. Na nog geen tien minuten wist spits Jasmin Ramic de thuisploeg al op voorsprong te schieten (1-0)

20160911-hoofddorp-kampong-minke-model-akkabi

Hoofddorp bleef in de eerste helft de controle over de wedstrijd houden. Met veel kleine kansen wist de thuisploeg Kampong terug te drukken naar de eigen zestien meter. Maar tot een doelpunt kwam het niet. Kampong, de ploeg van Marc Verkuil, probeerde via de counter op gelijke hoogte te komen, maar de verdedigers van Hoofddorp wisten zonder al te veel moeite stand te houden. Keeper Jan Ziere werd hier door nauwelijks getest.

Aan het einde van de tweede helft kreeg Hoofddorper Lars van Rijn de kans om Hoofddorp op 2-0 te schieten. Met een prachtige dieptebal kwam Van Rijn vrij achter de verdediging te staan. Keeper Rik Schrurs kwam uit, maar was niet opgewassen tegen de snelheid van Van Rijn. Met een stift over de keeper probeerde hij Schrurs te verschalken, maar hij kon een treffer nog net voorkomen.

20160911-hoofddorp-kampong-minke-model-2

In de tweede helft begon Kampong meer druk te zetten om de 1-1 te forceren. Na tien minuten spelen kreeg Remy van de Bosch de kans op de gelijkmaker, nadat hij vrij was gezet door Ewout Meijers. Van de Bosch miste het doel op een haar na.

Kampong bleef Hoofddorp onder druk zetten en verdiende in die fase de gelijkmaker. Het was echter toch Hoofddorp dat wist te scoren. Sergio Cameron (overgekomen van Ajax) wist met een geweldige solo richting de zestien meter te dribbelen. Hij gaf de bal aan de vrijstaande Jasmin Ramic. Jasmin wist met een voorzet op maat Ibrahim Akkabi te bereiken die vanaf vijf meter de bal simpel kon binnen lopen (2-0).

20160911-hoofddorp-kampong-minke-model-sergio-cameron

Nog geen drie minuten later was het Kampong dat weer terug in de wedstrijd kwam. Uit een corner kwam de bal in de kluts voor het doel. De bal werd ingeschoten door  Stan Grosveld en Keeper jan Ziere en Raymond Breedijk, die op de doellijn stond, wisten de bal nog aan te raken en weg te schieten. De scheidsrechter, die er vlakbij stond, constateerde dat de bal de doellijn had gepasseerd (2-1).

20160911-hoofddorp-kampong-minke-model-1

Met nog een kleine tien minuten speelde Kampong alles of niets om nog een punt mee te kunnen nemen uit Hoofddorp. Met veel moeite en af en toe een beetje geluk bleven de echte kansen uit. Zo won Hoofddorp ook zijn tweede wedstrijd in de competitie en staat het na twee wedstrijden op zes punten.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.