Hoofddorp maakt titelrace 2B spannend

Het blijft tot het einde van de competitie spannend in de tweede klasse B. NVC en ook FC Weesp speelde gelijk (tegen Roda’23, 2-2). Opvallend was dat zowel NVC als FC Weesp  vandaag uit achterstand moesten terugkomen om alsnog een punt binnen te halen. Het zullen de zenuwen zijn geweest. Beide ploegen staan nog steeds gelijk in puntenaantal. Of volgende week de beslissing valt is nog maar te bezien. Beide ploegen moeten de winst pakken volgende week om daarna uit te gaan maken wie kampioen wordt en rechtstreeks promoveert naar de Eerste klasse.

Op de training afgelopen week kondigde Jim Simons de coach van SV Hoofddorp het al aan. We zullen NVC warm onthalen. We gaan niets cadeau geven. Daar zag het in de eerste kwartier van de wedstrijd niet naar uit. Zijn ploeg keek toen al tegen een 0-2 achterstand aan. Balgoochelaar Kiki Musampa scoorde heel fraai de 0-1. Luttele minuten later volgde de 0-2 van Franklin de Jong en leek er geen vuiltje meer aan de lucht voor de koploper. De 0-3 leek een kwestie van tijd alleen liep dat even heel anders dan verwacht.

05052013 HOO NVC 2

Arno Splinter zelf hierover: Wij hadden voor de rust al de klus moeten klaren. Na de 0-2 was de scherpte weg en laten we Hoofddorp terug in de wedstrijd  komen. We misten vandaag de slimheid en dan met name na de 0-2 voorsprong. Als we dat hadden uitgebouwd had er helemaal niets aan de hand geweest.

Voor de snelle achterstand had Simons wel een verklaring. Dat had te maken met vier mutaties van zijn team die ontbraken.  En dat was volgens hem even te veel van het goede. Zijn ploeg miste daardoor de vaste patronen in de beginfase. Gelukkig komen we goed terug en tonen we veerkracht met twee goede goals en staan we weer gelijk net voor de rust.

Op de wedstrijd terugkomend leek er dus niets aan de hand voor de manschappen van Splinter. Maar wonderbaarlijk kwam Hoofddorp echter terug in de wedstrijd toen Vincent Partosoebroto de 1-2 noteerde rond het half uur.  Daarna ontspon zich een zeer aantrekkelijk schouwspel wat alle kanten opkon. NVC kreeg de beste mogelijkheden. Steve Promes kwam echter niet tot scoren.  En waar iedereen zat te wachten op doelpunt nummer drie van NVC viel aan de andere kant de gelijkmaker. Een schitterend afstandsschot van Sven Berntzen was keeper Gijs Roelofsen te machtig 2-2, net voor de rust. Een beter scenario kon de ploeg van Simons zich niet wensen.

05052013 HOO NVC

De tweede helft begon spectaculair. Binnen vijf minuten werd er twee keer gescoord. Eerst nam Hoofddorp de leiding met 3-2 door Danny Hendriks. Luttele minuten later was het weer Musampa die zijn ploeg naar de 3-3 loodste. Met nog een hele wedstrijd voor de boeg ontspon zich een heerlijk gevecht op het veld. Spannend bleef het tot het einde. NVC ontwikkelde in de fase dat FC Weesp achterstond met 1-2 (bekend gemaakt vanaf de kant) meer druk naar voren om alsnog de winst binnen te halen. Door ongecontroleerd en te haastig spel van NVC bleef de verlossende treffer uit voor de ploeg van Arno Splinter. Splinter was na de wedstrijd duidelijk in zijn commentaar:

Er had meer ingezeten voor ons het laatste kwartier van de wedstrijd. Uiteindelijk heb ik een mooie en spannende wedstrijd gezien. Twee ploegen die er voor gingen en wilden winnen. Het is zonde dat we het vandaag niet hebben kunnen beslissen. Volgende week moet het zeker gebeuren en moeten we de drie punten in eigen huis houden. Dan weten we waar we aan toe zijn voorlopig aldus Arno Splinter coach van NVC.

05052013 Kevin

Jimmy Simons de coach van Hoofddorp weet al waar hij aan toe is. Die is alweer bezig met het nieuwe seizoen. Hij heeft er nu alweer zin in. Tot het einde van de competitie houdt hij de boel op scherp. Vandaag leek het net of zijn team de kampioenswedstrijd speelde. ‘Zoals wij de afgelopen weken hebben gespeeld en willen spelen was dit een van onze minste wedstrijd”. Wij zijn normaliter verdedigend veel sterker. We geven weinig weg. Maar vandaag gaven we teveel ruimte weg en dat werd goed afgestraft. Als het tegen zit voor de rust had je al op ruimere achterstand kunnen staan. Ik moest ook een beetje schuiven met mijn team door de mutaties. De posities en taken werden in beginsel niet goed ingevuld en krijg je te maken met het domino effect en vallen er steken. Dat heeft een kwartier geduurd. Daarna ging het een stuk beter. Daar in tegen hebben we ook aardig wat kansen geschept. We zijn  hongerig en dat is een goede zaak. We willen elke wedstrijd winnen. Ik ben zeer tevreden over de inzet van de jongens. Terug komen van een 0-2 achterstand tegen de koploper, en een voorsprong nemen. Over het verdedigende aspect ben ik matig tevreden aldus Jim Simons van SV Hoofddorp.

Verslag: Hennie van de Weerd
Foto’s website SV Hoofddorp

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)