Hoofddorp makkelijk langs concurrent Weesp

In de zondag tweede klasse B heeft Hoofddorp  een goede slag geslagen. Op het eigen veld werd de directe concurrent tegen degradatie FC Weesp met 3-0 verslagen. De ploeg van Jimmy Simons kende weinig problemen met de opponent en zag Kobina Plange twee keer scoren.

Al vanaf het begin van de wedstrijd zakte Weesp in en liet het Hoofddorp het spel maken. Vaak is dit niet het sterkste punt van Hoofddorp, maar tegen Weesp leken ze toch makkelijk de voorhoede te kunnen vinden. De drie aanvallers van Hoofddorp gingen veel duels aan en lieten de verdediging van Weesp meerdere malen wankelen. Keeper Arno Copier wist, met een aantal goede reddingen, zijn doel de eerste helft echter schoon te houden.

Foto Ton Hofstra: Arno Copier houdt in de eerste helft zijn doel schoon
Foto Ton Hofstra: Arno Copier houdt in de eerste helft zijn doel schoon

Het gevaar van Weesp kwam vooral tot stand vanuit de counter. Met een mooie dieptebal wist Danny Scholte de bal bij Buddie Buddenberg te krijgen. Met een geplaatste schot probeerde hij de bal over keeper Jan Ziere te krijgen, maar die wist met een uitstekende redding een tegendoelpunt te voorkomen. Vlak na deze grote kans van Weesp was het bijna Keta Mamoudou die een terugspeelbal over zijn eigen keeper heen speelt. Met een beetje geluk ging deze net naast en kon de ploeg van trainer Jimmy Simons met een 0-0 stand de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft ging Hoofddorp door waar het gebleven was. De aanvallers bleven erg gevaarlijk en na een uur gespeeld te hebben was daar dan eindelijk de 1-0. In de chaos voor het doel van Weesp kwam de bal opeens voor de voeten van Kobina Plange en zonder te twijfelen schoot hij de 1-0 binnen.

Foto Ton Hofstra: Kobina Plange (l) had met twee goals een groot aandeel in de zege
Foto Ton Hofstra: Kobina Plange (l) had met twee goals een groot aandeel in de zege

Weesp probeerde na de 1-0 nog wat terug te doen, maar de verdediging van Hoofddorp hield redelijk eenvoudig stand. Hoofddorp bleef dan ook de gevaarlijkste van de twee ploegen en wist een kwartier voor tijd de voorsprong te verdubbelen. Na een mislukte aanval van Hoofddorp kon Revelinio Vermeer de afvallende bal oppikken. Met een goede pass wist hij Ivar Lammers te bereiken en met een snelle beweging is Lammers zijn directe tegenstander kwijt en zorgt met een schot vanaf zo’n achttien meter via de binnenkant van de paal voor de 2-0.

Foto Ton Hofstra: Ibrahim Akkabi snelt langs zijn tegenstander
Foto Ton Hofstra: Ibrahim Akkabi snelt langs zijn tegenstander

Na dit doelpunt was Weesp het kwijt en probeerde Hoofddorp de score uit te breiden. Weer was het Kobina Plange die uit een geweldige voorzet van Lars van Rijn de 3-0 kon binnen tikken. Hoofddorp zet door de ze zege een goede stap richting lijfsbehoud.

Kobina Plange, die met twee doelpunten belangrijk was voor zijn team vond dat er nog veel meer in had gezeten. “Het was makkelijk voetballen met de ruimte die we voorin kregen. Alleen kregen we de bal er maar niet in. Eigenlijk hadden we dan ook meer doelpunten moeten maken, maar het belangrijkste is dat we drie punten hebben.”

Kij hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto boven Minke Models

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)