Hoofddorp met gemak langs zwak Abcoude

In de zondag tweede klasse B kreeg Hoofddorp concurrent Abcoude op bezoek. In deze laatste competitiewedstrijd van 2014 willen beide ploegen met een overwinning de winterstop in. Na een voor het thuispubliek leuke eerste helft wist Hoofddorp de 4-0 eindstand al op het bord te zetten. De tweede helft revancheerde Abcoude zich wel met beter spel, maar kon niets meer aan de achterstand doen.

Beide ploegen gingen vanaf het begin signaal van de scheidsrechter vol voor de overwinning. Hoofddorp werd direct onder druk gezet door Abcoude, maar wist zich hier toch goed onderuit te voetballen.
HOO ABC 2

Na negen minuten wist Hoofddorp al het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. Dylan Manstra krult een corner, met een beetje hulp van de wind, prachtig in de kruising achter keeper Jeffrey Ijmker.

Na het eerste doelpunt maakte Abcoude het zichzelf erg lastig door veel persoonlijke fouten. Hoofddorp speelde veel constanter en kon goed van deze fouten profiteren. Na 21 minuten gaat de jonge centrale verdediger Stefan van der Hoef in de fout. Hij weet de bal achterin niet weg te krijgen en laat zich daarna te makkelijk aftroeven door Jasper de Bie. De Bie komt één op één met Jeffrey Ijmker en weet de bal rustig in het doel te plaatsen.
Hoofddorp Abcoude

Na de 2-0 probeerde Joey van Leijenhorst het tij te doen keren door vleugelaanvaller Praeben Wolffgramm te vervangen voor aanvaller Michael Amoafo. Preaben Wolffgramm: “Ik vond het jammer dat ik er na 23 minuten al uit moest. De trainer wou iets forceren en ik was daarvan het slachtoffer. De trainer zei wel al direct sorry.”

Maar ook deze wissel bracht de rust niet terug in de ploeg. Hoofddorp bleef de betere partij en bleef goed voetballen. Hoofddorp bleef ook de aanval zoeken en wist Jelmer de Winter na een half uur spelen vrij voor de keeper te zetten. Zonder twijfel schoot de Winter Hoofddorp op een comfortabele 3-0 voorsprong.

3

Van Leijenhorst haalde meteen na he doelpunt zijn centrale verdediger er uit en verving hem voor aanvaller Gioney Capello. Door achterin één tegen één te spelen zorgde Van Leijenhorst er voor dat Abcoude ook langzaam aan kansjes kreeg, maar echt gevaarlijk was het nog niet.  Hoofddorp bleef de betere partij en kreeg ook een paar kansen om de score uit te breiden.

In de blessuretijd van de eerste helft wist Kobina Plange de 4-0 en tevens eindstand op het bord te zetten. Na een goede dieptebal van Jelmer de Winter wist Kobina Plange, in weer een één op één situatie, beheerst af te ronden.

Na rust wist Hoofddorp de wedstrijd rustig uit te voetballen. Met aan beide kanten nog een paar grote kansen wisten beide partijen niet meer tot scoren te komen. Dit onder meer door het goede verdedigen van beide partijen. Ook keepers Edwin Pieterse en Jeffrey Ijmker wisten hier en daar de nodige redding te verrichten.

Van Leijenhorst

De wedstrijd was in de eerste helft al gespeeld. De 4-0 ruststand werd ook de eindstand en Hoofddorp kan de drie punten thuis behouden. Door deze overwinning neemt Hoofddorp nu afstand van de onderste drie. Ook kan de ploeg van trainer Jimmy Simons nu omhoog gaan kijken naar concurrenten NVC, Kampong en Abcoude die nu op één en twee punten van Hoofddorp staan.

Verslag: Rob Wiggerink
Foto’s Minke Models.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)