Hoofddorp met moeite langs Meteoor

Hoofddorp heeft vanmiddag een 3-1 zege geboekt op Meteoor in de zondag tweede klasse B.
Makkelijk ging het niet voor de ploeg van trainer Jimmy Simons. Een wedstrijd vol met fysieke duels, al werd het nooit onsportief. Beide ploegen rustten bij een 1-1 stand, waarna de thuisploeg in het tweede bedrijf uitliep naar een marge van twee.

De nummer elf van de competitie begon uitstekend aan de wedstrijd en had gelijk het overwicht te pakken op het middenveld. Een doelpunt in de beginfase kon dan ook niet uitblijven en al in de achtste minuut vond spits Jelmer de Winter het net na een goede voorzet van Kobina Plange. Hoofddorp bleef kansen creëren, maar liet het na om uit te lopen. Dit was mede te wijten door goed optreden van keeper Dave Leunk, die meerdere malen zijn ploeg redde.

Foto Ton Hofstra: Jelmer de Winter zet De Meteoor op 1-0
Foto Ton Hofstra: Jelmer de Winter zet Hoofddorp op 1-0

Zijn collega aan de andere kant, Edwin Pieterse, had vrijwel niets te doen, maar moest in de 41e minuut het antwoord schuldig blijven. Invaller Donny Geel schoof de bal knap in de lange hoek na goed afleggen van Sergio Comvalius, één van de weinige uitvallen van Meteoor in de eerste helft werd gelijk een doelpunt.

Meteoor, de lantaarndrager in de competitie, wilde doordrukken en stond organisatorisch gezien veel beter in de tweede helft. De ploeg won meer duels en veroverde meer tweede ballen. Toch kon Hoofddorp zich makkelijker door de vijandelijke defensie doorstoten dan Meteoor. Het tweede doelpunt blonk niet in schoonheid uit, maar dat maakte de goal er niet minder belangrijker om. Het was opnieuw De Winter die de gevierde man was, de aanvalsleider van Hoofddorp kreeg na een vrije trap met toeval de bal tegen zijn voet en zag het leer in het doel belanden.

Kobina Plange

Meteoor deed niet onder voor zijn tegenstander. Het team van trainer Gerrie Breugem kreeg nog meer vertrouwen in een resultaat nadat het tegen tien man stond: Simons besloot om zijn drie wissels tegelijk in te brengen, met als gevolg dat de geblesseerde verdediger Mitchell Janssen niet meer gewisseld kon worden en het veld moest ruimen. Meteoor kreeg goede kansen op de gelijkmaker. Pieterse bewees zijn waarde met een paar schitterende reflexen. Vooral de redding op de inzet van Sergio Comvalius in de slotfase was er één om in te lijsten. De Amsterdammers werden in de blessuretijd geklopt na een goede counter van de Hoofddorpers. De goed spelende Ibrahim Akabbi kon alleen op Leunk afstormen en schoof de bal onder hem door, 3-1.

Foto Ton Hofstra: Ibrahim Akkabi op weg naar de 3-1

Simons was vooral blij en opgelucht met de overwinning. Simons: ”Ik ben gelukkig met onze winst. We zitten momenteel in een goede fase en hebben een mooie serie resultaten geboekt. Ik wil niet nadenken over doelstellingen of over waar we horen te staan. De eerste helft was uitstekend van onze kant, maar we zakten aan het eind in. Ik vond dat we een procent of tien aan karakter misten om de wedstrijd eerder te beslissen”, besluit hij.

Zijn collega Beugem baalt, want een gelijkspel zat er zeker in. Beugem: ”Het was onnodig. In de tweede helft kregen wij meer geloof. Zeker toen we met een man meer kwamen te staan, kregen we kansen die er echt in moesten.” Beugem wil de wedstrijd toch positief benaderen. Beugem: ”We hebben ook wedstrijden gehad dat we na een halfuur spelen beter konden stoppen. We deden goed mee en het is belangrijk om dit seizoen tot een goed einde te brengen, met genoeg dosis plezier, ondanks de nederlagen.