Hoofddorp met tien man op gelijke hoogte bij VVIJ

Hoofddorp heeft in haar derde ontmoeting met VVIJ dit seizoen geen overwinning kunnen boeken. Na twee zeges in de competitie bleef het in IJsselstein 1-1. Maandag valt de beslissing in Hoofddorp. Na zeventig minuten moest de ploeg van Simons met tien man verder, maar de Hoofddorpers wisten de 1-1, die op dat moment op het scorebord stond, vast te houden tot het einde.

Voor de wedstrijd begon was de sfeer goed op sportpark Groenvliet. De ballenvangers hingen vol met spandoeken en de spelers werden verwelkomt met een haag van vuurwerk. Het enthousiasme van de fans drong helaas niet door bij de spelers. In het eerste half uur was de wedstrijd niet van hoog niveau. Aan beide kanten werden veel fouten gemaakt en kansen waren er nauwelijks. Alleen Jimmy van Baarlen die een vrijetrap onverwachts op doel schiet maakt het keeper Edwin Pieterse van Hoofddorp nog even lastig.

In de 36e minuut is daar dan de 1-0 voor VVIJ. Na een slechte dieptebal van Hoofddorp weet Tyrone Fonville, Mark Schulte helemaal vrij te zetten voor de keeper. Schulte blijft kalm en maakt het beheerst af met een schot langs de keeper. Met deze 1-0 stand gaan we ook de rust in.

simons

De tweede helft begint veel belovend. Direct na de aftrap schieten de spelers van Hoofddorp uit de startblokken en weten ze VVIJ direct vast te zetten. Ook VVIJ begint met meer pit aan de tweede helft. Zo wordt Fonville in de 49e minuut de diepte in gestuurd maar schiet de bal dan hoog over het doel van Pieterse.

Na 60 minuten spelen krijgt VVIJ weer een grote kans om de score te verdubbelen. Schulte geeft een lage voorzet op de rand van de vijf meter. Fonville schiet de bal richting het doel, maar Pieterse weet zich goed voor de bal te gooien.

Direct na deze aanval van VVIJ zet Sven Berntzen de tegenaanval in. Met een mooie voorzet weet hij de compleet vrijstaande Max Goulooze te bereiken die de bal rustig achter keeper Stefan Kolvers weet te plaatsen.

In de zeventigste minuut maakt Dave Vos een sliding waarbij zijn been veel te hoog van de grond komt. Scheidsrechter Akkerman twijfelt niet en stuurt hem direct van het veld met de rode kaart. Na de rode kaart rook VVIJ bloed en creëerde het kans na kans. Hoofddorp wist zich steeds uit de problemen te voetballen en kwam zelf ook nog twee maal gevaarlijk bij het doel van Kolvers.

Dave Vos krijgt de rode kaart van scheidsrechter Akkerman

Na een slot offensief in de blessuretijd van VVIJ wist Hoofddorp de stand op 1-1 te houden. Nu kunnen ze het volgende week thuis in eigen huis afmaken.

Trainer Jimmy Simons: “De eerste helft speelde we heel angstig. We maakte daardoor ook veel fouten en daar was ik ook niet tevreden over. De tweede helft gingen de jongens er vol voor. Dat was ook goed te zien in het veld. Jammer van die rode kaart, maar uiteindelijk weten we het achterin dicht te houden. Ik ben daar erg tevreden over. Ook geeft dit veel vertrouwen voor volgende week. Nu kunnen we het thuis afmaken  ondanks dat we twee spelers moeten missen.

Verslag: Rob Wiggerink
Foto’s: Minkesmodels.nl