Hoofddorp met veel moeite langs Ankaraspor

Zondag tweedeklasser Hoofddorp ontving vierdeklasser Ankaraspor in de eerste ronde van de beker. Na een 2-0 voorsprong voor Hoofddorp leken de Hoofddorpers een makkelijke middag te krijgen. Na een knotsgekke tweede helft werd het uiteindelijk alles behalve een makkelijke overwinning in een wedstrijd die bijna alles bezat.

Ankaraspor begon scherp aan de wedstrijd en krijgt dan ook twee grote kansen in de eerste tien minuten van de wedstrijd. Goed verdedigend werk van het centrale duo van Hoofddorp kan tot twee keer toe een één op één voorkomen. Na een zwak kwartiertje van Hoofddorp westen ze na vijftien minuten wel op voorsprong te komen. Kobina Plange geeft een voorzet perfect op maat voor Jasper de Bie. Die kan zo tegen de bal aanlopen en deze achter Ankaraspor keeper Ahmed Cilizoglu koppen. Nog geen twee minuten later wist De Bie ook de 2-0 binnen te koppen.

Zon1 Terry Klokkemeijer

Na de 2-0 voorsprong bleef Hoofddorp de bovenliggende partij, maar toch weet Ankara wat terug te doen. Mustafa Ucar weet verdediger Nick Witsche te kloppen en schiet de bal achter de uitkomende keeper Ricky Wijnberg. Na de 2-1 gaat Hoofddorp hard op zoek naar een doelpunt om de score te vergroten. Terry Klokkemeijer weet na een half uur spelen het doel te vinden. Na een van de vele goede voorzetten van Plange staat Klokkemeijer helemaal vrij op de penaltystip en schiet de 3-1 nauwkeurig langs de paal binnen. Met deze stand gaan we dan ook de rust in.

Na rust begint hoofddorp sterk aan de wedstrijd, maar het is toch Ankaraspor dat de 3-2 op het scorebord zet. Een te hoge terug speel bal van Wibout de Vetten gaat over keeper Wijnberg heen en helpt zo Ankaraspor weer in de wedstrijd te komen. Door dit doelpunt krijgt Ankaraspor vleugels en kan de 3-3 niet lang meer uitblijven. Na een uur spelen gebeurd dan ook het onvermijdelijke. Na een mooie voorzet weet de 39 jarige Mustafa  Ekinci de bal binnen te koppen, na dat Wijnberg onder de bal door loopt, en de 3-3 op het scorebord te zetten.

Zon1 Jasper de Bie (1)

Niet veel later komt er nog een tegenslag voor Hoofddorp. Aanvoerder Nick Tavenier krijgt binnen twee minuten twee keer een gele kaart te zien en moet het veld verlaten. Met tien man zakt Hoofddorp wat in en blijven ze verdedigend goed staan. Ondanks het overtal weet Ankaraspor niet van de gelegenheid gebruik te maken om op voorsprong te komen. Het is dan uiteindelijk ook Hoofddorp dat weer op voorsprong weet te komen. Na een weg gestompte voorzet twijfelt centrale verdediger Yannick Steffens niet. Met een geweldig volley schiet hij de bal strak in de kruising.

Ankaraspor wil graag weer opzoek gaan naar de gelijkmaker, maar dan loopt Rustice Goncalves tegen zijn tweede gele kaart op en zo eindigt ook Ankaraspor de wedstrijd met tien man. In de laatste minuten krijgt Hoofddorp nog veel kansen op de 5-3. In de allerlaatste seconde weet Jeffrey Goethem tussen twee verdedigers door de zestienmeter in te dribbelen. Hij legt de bal af op Ibrahim Akkabi, die voor open doel simpel de 5-3 binnen schiet.

Foto’s Ton Hofstra fotografie

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)