Home / Algemeen / Hoofddorp na nederlaag bij ZSGOWMS nog zonder punten

Hoofddorp na nederlaag bij ZSGOWMS nog zonder punten

In de zondag tweede klasse B is Hoofddorp na drie wedstrijden nog altijd zonder punten. Op bezoek bij ZSGO/WMS verloor de ploeg van Jimmy Simons met 1-0 door een doelpunt van Younes Makraou. Door de zege staan de Amsterdammers op de vierde plaats, Hoofddorp deelt de laatste plaats met Zilvermeeuwen.

Hoofddorp begon goed aan de wedstrijd en kon ZSGO/WMS al na acht minuten pijn doen. Kobina Plange werd door Ivar Lammers de diepte in gestuurd en kon zo op het doel aflopen, maar wist doelman Mo Ben Ali niet te passeren. Doordat de gasten de kansen die ze kregen niet benutten, kwam ZSGO/WMS steeds beter in de wedstrijd. De thuisploeg had niet veel kansen nodig, want de tweede grote kans was gelijk raak. Door slordig verdedigen van Hoofddorp kon Younes Makraou een voorzet van aanvoerder Abdel Taki binnen tikken: 1-0.

ZSGOWMS - Hoofddorp

In de tweede helft probeerde Hoofddorp wat aan te passen. Na een uur spelen namen de gasten meer risico om daarmee ZSGO/WMS onder druk te zetten. Daardoor ontstond er voor de thuisploeg meer ruimte op de counter. Hier had ZSGO/WMS genoeg mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar dat lukte de ploeg van Rob Rijnink niet. Zo had Hoofddorp nog hoop op een doelpunt om toch een punt mee naar huis te nemen.

Vlak voor tijd kreeg Jasper de Bie daarvoor de ideale mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten. Ibrahim Akkabi zette De Bie helemaal vrij voor de keeper, maar hij schoot met te veel overtuiging over het doel. Zo bleef de 1-0 tussenstand op het scorebord staan en kon ZSGO/WMS de tweede zege van dit seizoen bijschrijven. De Amsterdammers klommen daardoor naar de vierde plaats in de zondag tweede klasse B, Hoofddorp wacht nog op het eerste punt dit seizoen.

ZSGOWMS - Hoofddorp

Hoofddorp-trainer Jimmy Simons was teleurgesteld dat zijn weer geen punten pakte. “We waren ook nu niet slechter dan onze tegenstander. We weten alleen zelf niet te scoren en geven vaak te makkelijk dat ene doelpunt weg. Het is nu belangrijk dat we ons koppie erbij houden. We gaan hard op onze mindere punten trainen en dan kunnen we volgende week tegen Pancratius de negatieve serie doorbreken.”

Verslag: Rob Wiggerink
Foto’s: John Beckman