Hoofddorp na nederlaag tegen DCG weer op nacompetitieplaats

In het rechterrijtje van de zondag tweede klasse B heeft DCG een hele belangrijke stap gezet richting lijfsbehoud. De ploeg van interim-trainer Brian Veldhuisen pakte twee cadeautjes van Hoofddorp goed uit en wist met 2-3 te winnen van de concurrent. DCG staat zevende met zes punten meer dan Hoofddorp, dat elfde staat, een plek die over drie wedstrijden nacompetitie betekent.

Hoofddorp moest winnen in de strijd om lijfsbehoud en begon daardoor ook op eigen veld met veel druk op DCG. Dit leverde in de eerste minuut gelijk een grote kans op toen Revelinio Vermeer een breedtepass onderschepte en op de keeper af kon. Hij werd alleen door de verdediging te ver nar de buitenkant gedwongen. Na iets meer dan twintig minuten was het DCG dat een cadeau kreeg en deze wel wist te benutten. Verdediger Mamoudou Keta had Gary Bouwmeester in zijn rug zitten en wilde de bal terugspelen naar zijn doelman. Hij gaf de bal echter op een presenteerblaadje aan Bouwmeester, die de meegelopen Thom Leenen het doelpunt gunde: 0-1.

Foto: Minke Wiggerink.
Foto: Minke Wiggerink.

Nog geen vijf minuten later verdubbelden de Amsterdammers zelfs de voorsprong. Waar een voorzet werd verwacht bij een vrije trap van Burak Bulduk op de rand van het strafschopgebied, zag Bulduk dat de korte hoek helemaal open was en besloot de bal langs de muur in die korte hoek te plaatsen: 0-2. Na deze twee cadeautjes van Hoofddorp kwam de thuisploeg beter aan voetballen toe. Vlak voor de rust deed het iets terug, ook met wat geluk. Een vrije trap van Raymond Breedijk werd door DCG-verdediger Zaid Lahmaj ongelukkig achter zijn eigen doelman gekopt: 1-2.

Zaid Lahmaj kopt de bal achter zijn eigen doelpunt. Foto: Ton Hofstra.
Zaid Lahmaj kopt de bal achter zijn eigen doelpunt. Foto: Ton Hofstra.

In de tweede helft ging Hoofddorp op zoek naar de gelijkmaker, maar lag DCG-doelman Desmond van der Moot meerdere keren in de weg. Na een uur spelen viel de tweede treffer voor de thuisploeg alsnog. Wibout de Vetten bereikte Revelinio Vermeer, die oog-in-oog met Van der Moot niet hoefde te twijfelen: 2-2.

Na de gelijkmaker zakte het iets in bij Hoofddorp. DCG dwong de thuisploeg naar achter en die druk leverde tien minuten voor tijd zelfs de voorsprong op. Anwar Akrouh kon onbedreigd uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen en passeerde Ziere: 2-3. Hoofddorp ging nog voor de gelijkmaker, maar het was DCG dat in de slotfase het dichtst bij een treffer was. Een schot van Bouwmeester belandde echter op het houtwerk.

Foto: Ton Hofstra
Foto: Ton Hofstra

De 2-3 bleef op het scorebord staan, waardoor DCG goede zaken deed in de strijd om lijfsbehoud. De Amsterdammers lijken drie wedstrijden voor het eind met zes punten voorsprong op de nacompetitiestreep veilig. Hoofddorp staat momenteel op een nacompetitieplek en zal dus nog aan de bak moeten in het slot van de competitie om niet opnieuw in de nacompetitie terecht te komen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto boven: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)