Hoofddorp nog een stap verwijderd van periodetitel

In de zondag tweede klasse B is Hoofddorp dichtbij het winnen van de tweede periode. De ploeg van Jimmy Simons boog een 1-0 achterstand om in een 2-1 zege in de slotminuut. Sven Berntzen was de matchwinnaar.

Of die periode over twee weken ook echt gewonnen gaat worden is nog maar de vraag want Hoofddorp gaat dan op bezoek bij medekoploper VVIJ. Trainer Jimmy Simons: “het zal niet makkelijk worden maar schrijf maar op dat we dat gewoon gaan winnen. Ja toch? Je moet overtuigd zijn van je eigen kwaliteiten.”

Foto Ton Hofstra: Jelmer de Winter, terug gekeerd uit Zweden, speelde een belangrijk rol bij Hoofddorp
Foto Ton Hofstra: Jelmer de Winter, teruggekeerd uit Zweden, speelde een belangrijk rol bij Hoofddorp

Hoofddorp is bezig aan een goede serie en sinds de winterstop heeft de ploeg weinig reden tot klagen. Zeker ook omdat de concurrentie steeds punten laten liggen. Vandaag (zondag) ging Legmeervogels onderuit bij de derde koploper, Soest, waardoor de bovenste plaatst in de tweede periode werd overgenomen.

Tegen Nieuw Utrecht had de ploeg van Simons eveneens weinig te klagen.  Simons: “ Er waren mensen die na afloop spreken over het geluk van de kampioen maar ik noem het liever dat we mentaal sterker zijn geworden. Vorig seizoen verloren we dit soort wedstrijden en nu winnen we ze.”

Foto Ton Hofstra: Danny Hendriks
Foto Ton Hofstra: Danny Hendriks

Simons doelt dan met name op de slotfase van de wedstrijden. Twintig minuten voor tijd was zijn ploeg op achterstand gekomen. In een harde maar faire wedstrijd had Nieuw Utrecht de score geopend nadat Hoofddorp in de eerste helft drie grote kansen (Berntzen, Kamerbeek en Unver) had gemist. Na die tegentreffer bleek de ploeg inderdaad over veerkracht te bezitten. De uit Zweden teruggekeerde  Jelmer Winters bezorgde de bal tien minuten voor tijd bij Jeffrey van Goethem die de1-1 maakte.

Het mentale waar Simons vooral op doelde was de blessuretijd van de wedstrijd. Simons: “ Wij zetten aan voor de winnende treffer en op dat moment raakt Sven Berntzen geblesseerd. Hij viel op zijn hand en moest naar de kant want hij had een vinger uit de kom.. Toen dacht ik dat we beter wat gecontroleerder konden spelen om geen tegentreffer op te lopen met een man minder. Sven kon gelukkig weer terug het veld in.”

Foto Ton Hofstra: Sven Berntzen zorgde in blessuretijd voor de winnende treffer
Foto Ton Hofstra: Sven Berntzen zorgde in blessuretijd voor de winnende treffer

En toen kwam het moment voor Berntzen. Met nog wat pijn in zijn vinger, die net gezet was, prikte hij ene lange bal richting de zestienmeter binnen en bezorgde Hoofddorp de 2-1 zege.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B

Foto’s Ton Hofstra Fotografie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!