Home / Algemeen / Hoofddorp op karakter langs Houten

Hoofddorp op karakter langs Houten

In de zondag tweede klasse B heeft Hoofddorp op eigen veld een belangrijke overwinning geboekt op concurrent Houten. In een lastige wedstrijd, mede door de wind, won de ploeg van Jimmy Simons met 2-0. “Deze overwinning hadden we echt nodig. Nu kunnen we blijven meedoen om ons veilig te spelen en afstand nemen van de onderste twee plaatsen.”

Hoofddorp begon erg slordig in het duel met Houten. Door de vele fouten aan de kant van Hoofddorp was het Houten dat in de eerste helft op voorsprong had moeten komen. Na twee minuten spelen wist Houten-aanvaller Jeffrey Tolenaar een slechte terugspeelbal te onderscheppen en alleen op keeper Jan Ziere af te lopen. De sluitpost redde echter goed.

Hoofddorp - Houten

In de eerste helft was het voor beide partijen wennen om met de wind om te gaan. Het was dan ook geen mooie wedstrijd, maar eentje met veel persoonlijke fouten. Met name de defensie van Hoofddorp maakte het zichzelf onnodig lastig. Toch wist Houten de kansen niet te benutten en trad de wet van Murphy in werking. Een snelle vrije trap van Ivar Lammers in de blessuretijd van de eerste helft zette hem na een combinatie met Ibrahim Akkabi vrij rond het strafschopgebied, waar hij uit kon halen en Hoofddorp op een 1-0 voorsprong zette.

Na de rust kwamen er twee hele andere teams uit de kleedkamer. Waar Houten in de eerste helft nog de meeste kansen kreeg, was het Hoofddorp dat in de tweede helft de baas was over het veld. Binnen tien minuten slaagde de thuisploeg erin om de voorsprong te verdubbelen. Uit een goede hoekschop van Raymond Breedijk kopte Akkabi van dichtbij raak: 2-0. In het verloop van de wedstrijd kreeg Hoofddorp nog vele kansen om de voorsprong verder uit te breidden, maar tot een doelpunt kwam het niet. Met name Kobina Plange en Revelinio Vermeer wisten hun grote kansen niet te verzilveren.

Hoofddorp - Houten

Na afloop van de wedstrijd was trainer Jimmy Simons erg blij met de overwinning. “De wind maakte het vandaag tot een moeilijke wedstrijd, maar we hebben op karakter toch een moeilijke eerste helft overleefd. In de tweede helft maken we het dan af en eigenlijk hadden we zelfs nog meer kunnen scoren. Ik heb bewust het team op een aantal plekken gewijzigd. Ik wilde iets binnen het team forceren. Zorgen dat iedereen op het veld er voor de volle honderd procent voor gaat en dat is vandaag gelukt.”

Hoofddorp is in de zondag tweede klasse B gestegen naar de elfde plaats, één punt achter de veilige tiende plek (nu NVC). De ploeg van Jimmy Simons kan over twee weken op bezoek bij concurrent FC Abcoude een goede slag slaan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Verslag: Rob Wiggerink
Foto’s: Minke Wiggerink

Send this to a friend