Hoofddorp pakt eerste punten bij Houten

In de zondag tweede klasse B heeft Hoofddorp haar eerste punten van dit seizoen behaald. De ploeg van Jimmy Simons herpakte zich goed van de eerste vier nederlagen op bezoek bij Houten. Waar de ploeg de eerste wedstrijd moeite had met scoren, was het nu drie keer trefzeker: 0-3.

Hoofddorp begon energiek en fel aan de wedstrijd. Er werd geprobeerd Houten direct vast te zetten en te storen in de opbouw. Al na een kwartier beloonde Hoofddorp zichzelf. Jasper de Bie passeerde aan de linkerkant zijn tegenstander en zijn voorzet kwam bij Kobina Plange, die de bal in de verre hoek schoot: 0-1. Na dit openingsdoelpunt viel het spel aan beide kanten een beetje stil. Echte kansen kwamen er niet meer in de eerste helft, op één na. Jan Ziere wist een schot van acht meter uit het doel te houden.

In de tweede helft probeerde Houten een doelpunt te forceren en ging het meer naar voren spelen. Dit gaf Hoofddorp kansen in de omschakeling. Al na tien minuten pakte zo’n counter van de gasten goed uit. Een voorzet van Plange werd door Ibrahim Akkabi in het net gewerkt: 0-2. Houten besloot nog verder naar voren te spelen, alleen kon Hoofddorp de kansen die dit opleverde niet omzetten tot doelpunten.

Uiteindelijk besliste Hoofddorp vroegtijdig nog de wedstrijd. Invaller Revelinho Vermeer haalde de achterlijn en legde de bal terug op de vrijstaande Akkabi, die beheerst de 0-3 binnen schoot. Daarmee behaalde Hoofddorp de eerste punten en is het van de hatelijke nul af in de zondag tweede klasse B.

Hoofddorp-trainer Jimmy Simons was na afloop een blije trainer. “Dit voelt erg goed en ik ben ook trots op mijn spelers. Ze hebben hard gewerkt en dat is deze keer ook eindelijk op het scorebord te zien. Ook voor de spelers zijn die drie punten fijn: dan is dat goede gevoel er en kunnen we ons volgende week hopelijk weer 100% motiveren om drie punten tegen Abcoude te pakken.”

Foto boven: Ton Hofstra

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)