Hoofddorp pakt vlak voor tijd drie verdiende punten in Abcoude

Een slaak van opluchting, gevolgd met blijdschap. Hoofddorp-trainer Jimmy Simons was na afloop van de regioderby tegen FC Abcoude vooral blij dat zijn ploeg de drie punten waar het ook recht op had in het laatste kwartier binnen sleepte. Door een 2-3 overwinning bij de nummer twee boekte Hoofddorp haar vijfde zege op rij.

De overwinning was meer dan terecht voor de Hoofddorpers. Abcoude kwam er niet aan te pas en zat geen moment in de wedstrijd, ondanks dat het een groot deel van het duel de leiding had. Trainer Tonnie Bras vond het “op alle fronten ondermaats.” Het spel van zijn ploeg, waarmee FC Abcoude in de eerste seizoenshelft indruk maakte, was nagenoeg onzichtbaar. Simons: “Wij hebben hun powerplay ontmanteld.”

Hoofddorp begon goed aan het duel. Met een gelukje kwamen de gasten na negentien minuten aan de leiding. Stefan Groen verslikte zich in een voorzet van Ibrahim Akkabi en Jasmin Ramic kon vervolgens hard de openingstreffer binnen schieten: 0-1. Bij Abcoude werd teveel de lange bal gehanteerd op de snelle Gioney Capello, die zijn dag niet had. Binnen vijf minuten liet hij een grote mogelijkheid onbenut, al stond hij halverwege de eerste helft wel aan de basis van de gelijkmaker. Hoofddorp-verdediger Tuncay Yener zette een blok om te voorkomen dat Capello niet naar binnen kon snijden, wat scheidsrechter Reingoud bestrafte met een strafschop. Deze werd benut door clubtopscorer Martijn Groen: 1-1.

Met een half uur op de klok kwam Abcoude zelfs op voorsprong. Bij een vrije trap van ruim twintig meter afstand riep trainer Tonnie Bras ‘Strepen Stefan’ en Stefan van der Hoef gehoorzaamde. De droge knal over de grond verdween onbereikbaar voor doelman Jan Ziere in de hoek: 2-1. Dat terwijl Ramic even daarvoor nog alleen op Abcoude-doelman Jeffrey IJmker kon gaan, maar zijn stift eindigde aan de verkeerde kant van de paal. Vlak voor rust kreeg Hoofddorp een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Gelegenheidsrechtsback Ismael Markelo trok Ramic naar beneden en nu gaf Reingoud de gasten een strafschop. Ibrahim Akkabi schoot deze echter tergend langzaam in, IJmker kon de strafschop keren.

In de tweede helft had Hoofddorp het overwicht, zonder echt gevaarlijk te worden voor het doel van de Abcoudenaren. IJmker moest handelend optreden bij een kopbal van Ivar Lammers uit een hoekschop, in diezelfde scrimmage haalde Stefan Groen de bal van de doellijn. De aanhoudende druk werd Abcoude een kwartier voor tijd teveel. Terence Koswal kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand, voldoende voor een strafschop. Nu besloot aanvoerder Ivar Lammers zichzelf achter de stip te plaatsen, met succes: 2-2.

Vanaf dat moment was Abcoude, dat tot dan in de tweede helft amper gevaarlijk was voor Ziere, verslagen. De 3-2 hing meer in de lucht dan de 2-3. Deze viel uiteindelijk twee minuten voor tijd. Een vrije trap werd kort genomen, invaller Özkan Özmen mocht onbedreigd aanleggen en zijn schot richting de verre hoek werd door niemand aangeraakt. “Heerlijk”, schreeuwde Simons het uit. “Te vaak hebben we ons dit seizoen niet beloond, nu pakken we eindelijk wat ons toekomt. Ondanks de achterstand en de gemiste penalty bleven we geloven in een goed resultaat. Deze drie punten zijn meer dan verdiend.”

FC Abcoude-trainer Tonnie Bras keek alleen naar zijn eigen ploeg, met een doodstille kleedkamer achter zich. “Dit is zwaar teleurstellend. Het is een schrale troost dat we nog op de tweede plaats staan, maar daar is alles mee gezegd. Over de titel mogen we het op deze manier echt niet mee hebben, want als wij zoals vandaag spelen, mogen we weinig aanspraak maken op welke prijs dan ook.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)