Hoofddorp rekent af met AGB en blijft tweedeklasser

Hoofddorp heeft het tweeluik met het voor promotie spelende AGB winnend afgesloten. Na de krappe 1-0 thuiszege van vorige week werd de uitwedstrijd met dezelfde cijfers winnend afgesloten: 0-1. Jelmer de Winter was de matchwinner met een vroege goal.

hoofddorp3

De spanning had een grote invloed op het wedstrijdbeeld. Hoofddorp was wel de bovenliggende partij en zette AGB in de beginfase aardig onder druk. In de tiende minuut resulteerde dit in de openingstreffer. Na een goede aanval over de linkerkant was het Jelmer de Winter die de 0-1 aantekende. In de eerste helft vielen er verder weinig kansen te noteren. AGB probeerde met lange ballen gevaar te stichten maar de defensie van Hoofddorp hield eenvoudig stand.

hoofddorp2

Na de rust werd AGB wel gevaarlijker maar doelman Edwin Pieterse hield zijn doel op knappe wijze schoon. De wedstrijd werd wat grimmiger en de scheidsrechter moest meerdere malen een kaart trekken, waaronder een directe rode voor AGB na een onstuimige tackle. Hierdoor moest AGB het laatste kwartier met tien man verder. Hoofddorp speelde de wedstrijd professioneel uit en stelde zo lijfsbehoud veilig.

hoofddorp4

Trainer Jimmy Simons was zeer tevreden met het spel van zijn ploeg in de nacompetitie. Simons: ”We hebben alle vier de nacompetitiewedstrijden  zakelijk gewonnen. Mijn ploeg heeft een geweldige instelling getoond na het teleurstellende einde in de reguliere competitie. De ontlading was groot na afloop, het is een enerverend seizoen geweest. Vorig jaar speelden we nog om promotie naar de eerste klasse, nu waren de rollen omgedraaid. Met een aantal gerichte versterkingen hopen we het volgend jaar beter te doen.”

Foto’s: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB