Home / Algemeen / Hoofddorp schiet weinig op met doelpuntloos gelijkspel

Hoofddorp schiet weinig op met doelpuntloos gelijkspel

Door een doelpuntloos gelijkspel tegen NVC blijft Hoofddorp in de middenmoot van de zondag eerste klasse A hangen. De ploeg van Jethro Abram miste zelfs een penalty, waardoor er na negentig minuten geen verandering in het scorebord was gekomen.

Door het erg koude en gure weer was het behoorlijk rustig op Sportpark de IJvelden en de aanwezige toeschouwers kregen het zelf ook niet warm van de wedstrijd. Hoofddorp begon sterker, had een overwicht en kreeg na een kwartier de eerste kansen. Sven Wierda zag zijn inzet geblokt worden en Jasmin Ramic raakte de paal.

Halverwege de eerste helft kwam NVC ook beter in de wedstrijd en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het spel speelde zich vooral rond de middenlijn af. Na ruim een halfuur kreeg Hoofddorp een penalty nadat Stefan Smal onderuit werd gehaald. Wierda zag zijn strafschop echter gestopt worden door doelman Surainy Carolus.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Zowel Hoofddorp als NVC wist met moeite kansen te creëren. De paar kansen die er waren, waren wel meteen erg gevaarlijk. Zo zag NVC-verdediger Zakaria Lamhamdi zijn kopbal op de lat belanden. Ook de thuisploeg raakte nog het houtwerk. Een vrije trap van Ramic spatte op de lat uiteen nadat Carolus de bal nog net kon toucheren.

<img src=”https://www.hetamsterdamschevoetbal.nl/wp-content/uploads/2019/01/20190127-Hoofddorp-NVC-foto-Minke-Wiggerink-Rivelino-Vermeer.jpg” alt=”” width=”662″ height=”403″ class=”aligncenter size-full wp-image-107884″ /

Gescoord werd er niet meer, waardoor Hoofddorp en NVC genoegen moesten nemen met een gelijkspel. Het verschil tussen beide ploegen blijft hierdoor een punt in het voordeel van de club uit Naarden. Volgende week gaat Hoofddorp op bezoek bij nummer drie Velsen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Minke Wiggerink