Hoofddorp slaat hard toe tegen Kampong

Zondag tweedeklasser Hoofddorp is met veel vertrouwen aan de tweede seizoenshelft begonnen. De ploeg van Jimmy Simons kwakkelt nog onderin de ranglijst, maar daar was tegen Kampong weinig van te zien. Hoofddorp keerde met een zesklapper terug uit Utrecht: 1-6.

Simons wil echter niet te hoog van de toren blazen. “Kampong heeft, met alle respect, een hele goede ploeg, maar wij hebben op de juiste momenten gescoord. We hebben het elke afgedwongen. Precies op de momenten dat Kampong meer druk naar voren gaf, sloegen wij in de tegenstoot toe.”

Het is het handelsmerk van Hoofddorp dit seizoen. “Wij zijn vrij goed in reactievoetbal. Elke wedstrijd moeten we vaak heel geconcentreerd verdedigen, maar in de tegenstoot slaan we hard toe. In de rust hoorden we vanuit de kleedkamer van Kampong dat ze er nog een keer vol voor zouden gaan. Ook daar wisten wij weer goed gebruik van te maken.”

Halverwege had Hoofddorp overigens al een verrassende 0-4 voorsprong te pakken door doelpunten van Sven Wierda (twee), Ibrahim Akkabi en Nick Tavenier. “En een speciaal vermelden voor Revelinio Vermeer en Amin Aydar, die heel belangrijk waren met assists.”

Sven Wierda was met drie treffers erg belangrijk voor Hoofddorp tegen Kampong. Archieffoto: Ton Hofstra
Sven Wierda was met drie treffers erg belangrijk voor Hoofddorp tegen Kampong. Archieffoto: Ton Hofstra

Het kleine sprankje hoop dat Kampong nog had tijdens de rust, werd nog geen minuut na de hervatting teniet gedaan door Wierda, die zijn derde van de middag maakte. Na een uur spelen deed Kampong nog iets terug (5-1), maar al snel herstelde Aydar de voorsprong weer naar vijf doelpunten.

Het bleek uiteindelijk de beslissing: 6-1. Met de drie punten doet Hoofddorp goede zaken. Er werd niet alleen gewonnen en aan het doelsaldo gewerkt, ook steeg de ploeg van Jimmy Simons weer een beetje op de ranglijst. “We komen heel goed uit de winterstop. Nu hebben we dat geluk wat we in wedstrijden voor de winterstop hebben gemist. Een 6-1 overwinning doet ons natuurlijk goed en geeft een ontzettende boost richting volgende week, ZSGOWMS-thuis.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)