Hoofddorp te sterk voor Buiksloot door rode kaart

In de zondag tweede klasse B stonden Hoofddorp en Buiksloot tegenover elkaar. Voor Hoofddorp een belangrijke wedstrijd om mee te blijven voetballen in de top van de competitie. Ook voor Buiksloot zijn alle wedstrijden nu belangrijk. Op een laatste plaats staande met nul punten is iedere punt welkom bij de Amsterdammers. Toch was het Hoofddorp dat door een rode kaart voor Buikslootverdediger Khalil El Maghnaoui met 4-0 wist te winnen.

Hoofddorp was van het begin af aan erg gebrand om deze wedstrijd te winnen en liet dat ook zien. Vanaf de aftrap zette Hoofddorpers de gasten uit Amsterdam fel onder druk. Dit betaalde zich dan ook in de twaalfde minuut uit in het eerste doelpunt. Kobina Plange, die deze zomer over kwam van Buiksloot, wist met een goede voorzet Jasper de Bie te bereiken. De Bie liet deze kans niet aan zich voorbij gaan en kopte de bal achter Buiksloot keeper Dennis Looy.

Jasper de Bie (rood shirt)

In de eerste helft was Hoofddorp de sterkere ploeg en wist het ook goede kansen te krijgen op de 2-0. Keeper Looy speelde een goede wedstrijd en wist Buiksloot nog een paar keer op de been te houden. Diep in blessuretijd van de eerste helft was Looy kansloos op de kopbal van Plange. Khalil El Maghnaoui wist de bal wel tegen te houden. Met een keeperachtige reflex sloeg de verdediger de bal uit het doel. Dit resulteerde tot een rode kaart en een penalty, die Plange er in wist te schieten. Zo ging Hoofddorp met een 2-0 voorsprong de rust in en zou het voor Buiksloot nog een moeilijke tweede helft worden.

In de tweede helft kwam Hoofddorp snel op een 3-0 voorsprong. Net als in het einde van de tweede helft was dit door middel van een penalty. Rainer Sion, net als Plange vorige seizoen spelend voor Buiksloot, werd in de zetienmeter onreglementair naar de grond gewerkt. Ibrahim Akkabi vanaf elf meter aanleggen en wist keeper Looy de verkeerde hoek in te sturen.

Abrahim Akkabi

Na de 3-0 was het gedaan. Buiksloot deed nog wel zijn best en het viel niet op dat ze maar met tien man speelden. Alleen echte kansen kregen ze bijna niet. In de negentigste minuut weer verdediger Nick Witsche die er in de spits bij was gekomen, de Amsterdammers nog meer pijn te doen. In de zestien kwam hij aan de bal en wist deze keurig in de hoek te plaatsen: 4-0. Niet veel later floot scheidsrechter Broers af en was de 4-0 ook de eindstand.

Nick Witschge

Hoofddorp trainer Jimmy Simons was na afloop tevreden met de drie punten. Simons: “Het was niet een mooie wedstrijd, maar we hebben wel de drie punten. Dat is het belangrijkste.” Simons was uiteindelijk blij om te horen dat Hoofddorp door verlies van de concurrentie op een gedeelde eerste plaats staat. Dit samen met Abcoude, Quick 1890, Zeeburgia en Kampong.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.

Verslag: Rob Wiggerink

Foto’s: Ton Hofstra