Foto Ton Hofstra
Foto Ton Hofstra: Jasper de Bie legt aan vanaf elf meter om vervolgens te missen

Hoofddorp vergeet zichzelf te belonen tegen SCH’44

In de zondag tweede klasse B heeft Hoofddorp verzuimd drie punten te pakken tegen nummer drie SCH ’44. Vlak voor tijd miste Jasper de Bie een strafschop, waardoor de punten werden gedeeld na een 1-1 gelijkspel. Zo blijft de ploeg van Jimmy Simons in de onderste regionen staan.

Foto Ton Hofstra: Doelpuntenmaker Lars van Rijn

Hoofddorp kwam goed uit de startblokken, gesteund door het nog zoekende spel van SCH’44. Hoofddorp kreeg snel een aantal kansen om op voorsprong te komen en na een kwartier spelen was het Lars van Rijn die zijn kans wist te benutten. Lars van Rijn werd weggestuurd door Revelinio Vermeer en wist zo oog-in-oog met keeper Nick Mansveld te komen. Met een slim balletje speelde Lars de bal door de benen van de keeper en zette hij de 1-0 op het scorebord.

Na twintig minuten kwam ook SCH’44 beter in het spel. De ploeg uit Harmelen kreeg een paar mooie kansen te krijgen, maar de verdediging van Hoofddorp wist telkens op het laatste moment een doelpoging te voorkomen.

Na de rust begon SCH’44 een stuk feller en kreeg Hoofddorp het erg lastig. Al na twee minuten kon Mitch Maas de gelijkmaker maken. Van een meter of vijf wis hij echter de bal niet in het doel te koppen. Niet veel later kon Mitch Maas nog eens vrij schieten vanaf de zestienmeter na slecht uitverdedigen van Mamoudou Keita. Ook deze bal wist hij niet in het net te krijgen en misgunde hij SCH’44 de gelijkmaker.

Na deze kansen begon Hoofddorp langzaam weer beter te voetballen en kreeg het ook wat kansen. Vooral smaakmaker Ibrahim Akkabi zorgde voor veel dreiging bij Hoofddorp. Tot echt grote kansen leidde dit alleen niet. Aan de andere kant van het veld wist SCH’44 tien minuten voor het einde van de wedstrijd de gelijkmaker binnen te schieten. Een slecht uitverdedigde bal belandde bij Thijs Griffioen die vanaf de zestienmeter hard uithaalde. Het schot schampte een paar spelers in de zestien, maar verdween dan toch achter de kansloze keeper Jan Ziere.

Twee minuten voor tijd kreeg Hoofddorp de kans om de drie punten op sportcomplex De IJvelden te houden. Na een overtreding van Thijs Griffoen werd de bal op de stip gelegd. Jasper de Bie nam de penalty, maar keeper Nick Mansveld stopte de bal goed en redde zo een punt voor zijn team.

De wedstrijd werd voor Hoofddorp afgesloten met een domper. Middenvelder Rainer Sion werd aan zijn haren getrokken waarnaar hij zijn tegenstander een klap gaf. De scheidsrechter stond er dichtbij en zag het gebeuren. Zonder aarzelen moest Sion het veld verlaten en speelde Hoofddorp nog een paar spannende minuten met tien man. Aan de stand veranderde niets en zo had deze rode kaart geen verdere gevolgen voor Hoofddorp.