Hoofddorp na verlenging onderuit in Velsen

Zondag tweedeklasser Hoofddorp is er niet in geslaagd om de tweede ronde van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse te bereiken. De ploeg van Jimmy Simons verloor na verlenging met 3-1 van Velsen en is daardoor uitgeschakeld.

Uit de heenwedstrijd had Hoofddorp een 2-1 voorsprong meegenomen. In de eerste helft in Velsen waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. Dit zorgde ervoor dat het spel zich vooral op het middenveld afspeelde en de kansen spaarzaam waren. De grootste kans was voor de Kobina Plange. Met een goede actie wist hij zich langs drie verdedigers van Velsen te spelen om uit te halen, maar stond de lat een openingstreffer in de weg.

286A2479

In de tweede helft kwam Hoofddorp goed uit de startblokken. Via aanvaller Lars van Rijn kregen de gasten direct een paar goede kansen. Het was echter Velsen dat na zeven minuten in het tweede bedrijf de score opende. Tim Groenewoud passeerde Ivar Lamers en leek vanaf de linkerkant een voorzet te geven, maar gaf de bal met de buitenkant van zijn voet veel effect mee om via de binnenkant van de paal in de kruising raak te schieten: 1-0.

Na het tegendoelpunt kreeg Hoofddorp veel grote kansen. De inzet van Van Rijn, één-op-één met doelman Randy Eikelboom, ging net naast, Plange raakte wederom de lat en Revelinio Vermeer vond het zijnet. In plaats van de 1-1 die in de lucht hing, kwam Velsen een kwartier voor tijd zelfs op een 2-0 voorsprong. Een vrije trap van Donny Koning werd door spits Patrick Castricum goed achter doelman Danny de Bruijn gekopt.

286A2456

Toch slaagde Hoofddorp er vijf minuten voor tijd nog in om er een verlenging uit te slepen. Lammers speelde zichzelf na een combinatie met Plange vrij en tekende met een geplaatst schot voor de 2-1. Het had zelfs nog weinig gescheeld of Hoofddorp was direct na de aftrap op gelijke hoogte gekomen, maar de inzet van Vermeer ging rakelings langs de paal. Omdat de heenwedstrijd ook in 2-1 was geëindigd, moest een verlenging voor de beslissing zorgen.

In de eerste helft van de verlenging zagen beide ploegen er moe uit. Dit resulteerde ook dat er maar een enkele kleine kans was aan beide kanten. De tweede helft zorgde echter voor veel meer spektakel. Al snel kwam Koning los van zijn directe tegenstander, kon richting het Hoofddorpse doel afgaan, maar werd in het strafschopgebied neergelegd door verdediger Raymond Breedijk. De toegekende strafschop werd door Koning zelf feilloos binnen geschoten: 3-1.

286A2535

Hoofddorp ging na het tegen doelpunt alles op alles spelen om nog strafschoppen af te dwingen. Dit zorgde voor gevaar voorin bij de gasten, maar ook achterin lieten ze gaten vallen. Velsen kon er nog tweemaal uitkomen via de counter. Sander Loogman vond een leeg doel te hoog en zag zijn schot over gaan, terwijl ook Castricum er niet in slaagde om de wedstrijd in het slot te gooien. Hoofddorp slaagde er niet meer in iets terug te doen en strandt zo in de eerste ronde van de nacompetitie. De ploeg van Jimmy Simons blijft tweedeklasser.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Verslag Rob Wiggerink
Foto’s MinkesModels

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)