Hoofddorp verliest talent Volkert

Vincent Volkert speelt komend seizoen voor zondag hoofdklasser Koninklijke HFC. De 19-jarige verdediger verlaat SV Hoofddorp waar hij pas bezig was aan zijn eerste seizoen. Eind deze weeek zal HFC nog een Amsterdamse aankoop presenteren.

Volkert: “Dit is een mooie uitdaging. Ik wist dat ze me al een tijdje volgden. En vriend van mij (Tuncay Yener, red.) die al bij HFC speelt had de club op mij gewezen en toen zijn ze een paar keer komen kijken”. Ewoud Zeeman, scout van HFC, bevestigt die lezing: “We hebben hem een paar keer in actie gezien en tijdens ons scoutingoverleg waren we al snel tot de conclusie gekomen dat Vincent een versterking zou zijn. Heel veel clubs zijn op zoek naar een linksback en als je dan zo’n talentvolle jongen ziet en ook nog jong is dan zijn we blij dat hij voor ons gekozen heeft”.

Volkert sprak ook met hoofdtrainer Pieter Mulders. Volkert:”Hij vertelde me dat ze geen vast linksback hebben. Hij beloofde me natuurlijk geen basisplaats. Ik moet me natuurlijk eerst bewijzen”. Bij Hoofddorp, waar trainer Teeken plaats zal maken voor Simons, zal dus een vaste waarde verdwijnen. Volkert: “Ik heb de nieuwe trainer nog niet zo vaak gesproken. Ik hem laten weten dat ik vertrek. Hij begreep mijn beslissing en wenste me veel succes”.

De MBO scholier speelde zijn hele opleiding bij SV Overbos en maakte afgelopen seizoen dus de overstap naar SV Hoofddorp. Volkert is zeker niet de laatste aanwinst voor Koninklijke HFC. Eind deze week zal de club nog een speler uit de regio Amsterdam als versterking aankondigen.

Foto: website svhoofddorp

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)